Hur hittar jag recensioner på välgörenhet?

Det finns flera medel för recensioner på välgörenhetsorganisationer som kan användas för att avgöra huruvida en välgörenhet är en lämplig mottagare av donationer av varor, tjänster eller fonder. Många byråer granska välgörenhetsorganisationer att titta på hur deras medel används, hur effektivt de fungerar, och även välgörenhetsorganisationer har mottagit klagomål. Dessa recensioner är fritt tillgängliga för medlemmar av allmänheten som vill undersöka dem.

Om din nation har en Better Business Bureau eller liknande organisation är det ofta en bra resurs att börja med vid utvärderingen av välgörenhetsorganisationer. Organisationer som är överens om att delta i Better Business Bureau (BBB) underkasta sig revision, lämna information om sig själva och ge en möjlighet till människor som vill sammanställa klagomål. BBB kan använda klassificering eller numeriska bedömningar anger hur pålitlig och effektiv en kärlek är, och det även omfattar som regel utlämnanden av finansiell organisation, liksom hur stor andel av donationer som faktiskt går till orsaken till Stiftelsen.

Kontrollera för regeringens ställning som en erkänd välgörenhetsorganisation kan också hjälpa, eftersom detta tyder på att en välgörenhetsorganisation gjort pappersarbetet för revision av skattemyndigheterna och överensstämmer med vissa regler. Men att ett intyg om välgörenhet inte automatiskt gör en organisation ansedd.

Privat välgörenhet betyg organisationer som Smart Givers, Charity Navigator, och det amerikanska institutet för filantropi också utvärdera välgörenhet och betygsätta dem, som använder sina egna kriterier . Rapporter från dessa organisationer kan vara mycket pålitlig och informativ, och dessa grupper också granska välgörenhetsorganisationer om de in sig för betyg, vilket innebär att gruppen av över organisationer är inte själv välja.

En annan bra källa är en lokal tidning eller serviceorganisation. Tidningar ofta lista välgörenhetsorganisationer de tycker är värda eller ansedda kring julhelgen för att uppmuntra människor att donera, och deras reportrar kan också periodvis profil lokala organisationer. Service organisationer ger också recensioner av välgörenhetsorganisationer och rekommendationer till allmänheten som frågar, liksom många kyrkor. Vissa kyrkor eller organisationer tjänst är officiellt anslutna med särskilda välgörenhetsorganisationer som vanligen är noggrant granskas, och dessa organisationer kan vara en bra resurs för information om bra ställen att donera.

Information om välgörenhetsorganisationer kan även erhållits från ansedda ideella organisationer. Om en ideell organisation inte kommer att erbjuda särskilda rekommendationer för att det vill att uppmuntra människor att donera till det snarare än till en annan grupp, kan potentiella donatorer titta på välgörenhetsorganisationer som organisationen har anknytning till. Om Ideellt A och Charity B har arbetat tillsammans på ett projekt, är chansen stor att ideellt utrett välgörenhet och bestämt att det var en värdig organisation att arbeta med, och därför välgörenhet är förmodligen en bra kandidat för en donation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.