Har Airlines fortfarande använda pappersbiljetter?

Per den 31 maj 2008, International Air Transport Association (IATA), som representerar 230 flygbolag världen över och 93% av regelbunden internationell flygtrafik, inte längre ett problem pappersbiljetter. Den primära motivationen bakom skrotning pappersbiljetter var att minska kostnaderna och öka effektiviteten. Även om inte alla flygbolag i hela världen är föremål för IATA: s regler, de allra flesta är, och pappersbiljetter är nu nästan föråldrad.

Flygbolaget räknar branschen med att det kommer att minska kostnaderna med tre miljarder U. S. dollar i hela världen genom att eliminera pappersbiljetter. Detta beror på att papperet för att skriva ut biljetter skulle överlämnas personligen, och utrustning som används för tryckning skulle bevaras. Kostnaden för att utfärda en biljett kommer att minska från tio dollar till en, och 50. 000 träd sparas, enligt branschen.

Det finns en allmän tro att flygbolagen i utvecklingsländer är de sista att flytta till elektroniska biljetter, men det är inte alltid fallet. Några små regionala flygbolag, som Aerocondor i Peru och Kingfisher Air i Indien gick papperslös innan industrin jättar såsom Virgin Atlantic som ger ut biljetter till flera internationella destinationer över flygbolag.

Avskaffandet av pappersbiljetter kommer att göra livet svårare för flygbolag som tjänar avlägsna platser där det inte finns några datorer eller elektricitet. I dessa fall kommer flygbolaget att behöva skriva ut passagerarlistor vid huvudkontoret och bära dem till avlägsna flygplatser, och förlitar sig på radio och anslutningar telefon kontrollera att förändringar till listorna.

Bara för att IATA inte längre ett problem pappersbiljetter betyder inte att folk inte använder dem. Enligt IATA: s regler, pappersbiljett innehavarna upp till ett år från dagen för utfärdandet att använda sina biljetter, och ytterligare ett år att göra en återresa. Det innebär att vissa papper biljetter kommer att gälla fram till 31 maj 2010.

Det är viktigt att komma ihåg att en flygbiljett är inte samma sak som ett boardingkort. Innehav av en flygbiljett, antingen elektroniskt eller på papper, är det som gör det möjligt för flygbolaget att utfärda ett boardingkort, som är ett papper. Boardingkortet används sedan för att gå igenom säkerhetskontrollen, betala invandring eller flygplats tullar eller avgifter och säkra en plats på planet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.