Vilka åtgärder sätta mig på en risk för bedrägerier?

Det finns tre konkreta åtgärder som ökar din risk för bedrägerier: personlighet, godtrogenhet och risktolerans. Bedrägeri är när en person är lurad eller luras för personlig eller ekonomisk vinning för någon annan. Alla är i riskzonen för att bli offer för bedrägerier, men dessa risker påverkas av dina val och beteende.

En person som är utåtriktad, har en uppblåst grad av självförtroende och är utanför sin komfortzon har en ökad risk för bedrägerier. Utåtriktade människor njuta samverkan med andra. De är utåtriktad, lättillgänglig och gärna ut personuppgifter till ett stort antal människor.

En uppblåst grad av självförtroende kan uppfattas som bravad eller skryta. Människor som känner behov av att uppträda på detta sätt vägrar att erkänna varningsskyltar eller meddelanden från andra. De är vissa delar av sin överlägsna förmåga att läsa människor och sätta sina egna dom för råd eller av andras erfarenheter. Detta ökar risken för bedrägeri, eftersom de kommer att fortsätta ett förhållande eller affärsförslag trots dåliga erfarenheter eller en varning från andra människor.

grundval av de bedrägerier är chansen för ekonomisk vinning. Det finns ett brett spektrum av kompetens och förtroende för finans-och investeringsfrågor bland allmänheten. Många människor rapporterar en låg nivå av bekvämlighet med matematik och ekonomi, vilket ökar deras risk för bedrägerier. Detta scenario gör det relativt enkelt att manipulera folk med hjälp av komplexa matematiska, lovande överdriven avkastning på investeringar, och däribland många numeriska värden i en presentation eller en konversation.

utåtriktad människor är ofta villiga att delta i ett ekonomiskt system baserat på styrkan av en personlig relation, i stället för en opersonlig utvärdering av siffrorna. Genom att få personens förtroende, kan bedragarna manipulera offret att lämna ut medel. Offer för bedrägeri ofta rapporterar en känsla av att något var fel med förslaget, men fortsatte ändå, baserat på relationen.

godtrogenhet är en persons totala vilja att upphäva sin egen bedömning av en situation till förmån för någon annans. En ovilja att erkänna dåligt omdöme och misstag ökar risken för att ljugit för eller lurad igen. Människor som är godtrogna har en minskad förmåga att utvärdera sin egen nivå av ansvar och föredrar att låta andra ta kontroll över en situation.

risktolerans är din personliga komfort med olika risknivåer. En låg risktolerans är ett drag förknippas med människor som är ovilliga att prova nya saker eller ta risker. Personer med en hög risktolerans tror på att ha ett brett utbud av upplevelser och njuta av spänningen i det okända. Alla typer av bedrägerier är hög risk förslag som lovar en större avkastning än vad som är möjligt från en traditionell finansiell produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.