Vilka är fördelarna med outsourcing?

Många företag utvärdera fördelarna med att lägga ut under en lågkonjunktur. Outsourcing är den process med oberoende företag för att tillgodose behoven i organisationen. De vanligaste uppgifterna för outsourcing är fristående affärsprocesser som är av generisk beskaffenhet.

I allmänhet endast en delmängd av hela processen skickas till outsourcing. Den primära företaget måste behålla ägande och förvaltning av uppgifter. Till exempel är löne-bearbetning ofta ut på entreprenad, men det faktiska avstämning av de lönekostnader och inlämnande av penningförsändelser till myndigheter och till fördel för bolag är vanligtvis hålls internt.

Det finns tre huvudsakliga fördelarna med outsourcing: minskade omkostnader, ökad kvalitetskontroll processer och förbättrad produktivitet. Vissa typer av tjänster som omfattas av outsourcing omfatta inköp, löner bearbetning, hänsyn skall betalas och fordringar, och samlingar. Ändringen till outsourcing innebär en enorm organisatorisk förändring och noggrann kommunikation med personal och aktieägare är skyldig att minimera oro.

Bland alla fördelar med outsourcing, minska de operativa kostnaderna är den viktigaste. Det är viktigt att notera att den främsta källan till besparingar från outsourcing beror på en minskning av personal. De flesta organisationer eliminera databehandling och chefer med en övergång till outsourcing. Förutom besparingar i personalkostnader, kan företaget även minska den totala kontorsytan, uppvärmning och driftskostnader i samband med denna avdelning.

Vid förhandlingar om ett outsourcing-kontrakt, de flesta företag lägger i prestanda och statistik kvalitet. Dessa riktmärken är bundna till ersättning, uppmuntra företag att uppfylla dessa prestandanivåer. Det finns vissa restriktioner kring kvalitetskontroll processer i ett anställningsförhållande och som inte finns i en business to business relation. En korrekt strukturerade avtal kommer att resultera i en mycket motiverade outsourcing företag som kommer att sträva efter att uppfylla alla krav i kundens företag.

Produktivitet och förbättringar utgången är ytterligare fördelar med outsourcing. Detta kan tillskrivas en fokuserad arbetsmiljö. Anställda i en outsourcing företaget endast arbetar med en aspekt av verksamheten. De är oftast väl utbildade på detta område och kan uppnå ökad effektivitet på grund av fokus och utbildningsnivåer.

En annan fördel med outsourcing är möjligheten för företaget att ta avstånd från den aggressiva taktik outsourcing företaget. Detta är särskilt viktigt i kundfordringar och samlingar. Den primära företaget kan behålla sin bild av en berörd bolag, medan de samlingar avdelningen kan säkerställa att kunderna betalar för utförda tjänster och minimera kundförluster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.