Vilka är de olika typerna av anläggningar?

Även om jordbruket inte är så allmänt förekommande i många kulturer som det var i decennier, det finns fortfarande många olika typer av gårdar i full drift i dag. Vissa av dessa jordbruk verksamhet är fokuserad på massproduktion av frukter eller grönsaker, medan andra koncentrerar sig på boskap, mejeri, eller till och med fisk när det gäller odling av produktionen. Här är några exempel på olika typer av gårdar som finns i många länder runt om i världen.

När de flesta tänker på en gård, är den första tanken mark som är inriktad på jordbruk. Under tidigare år, tenderade familjejordbruken att ge intäkter för fastighetsägarna samt livsmedel för tabellen. Enskilda familjejordbruk är mindre populärt än tidigare decennier, stora kommersiella jordbruksföretag som är inriktade på växtodling finns i nästan varje nation. Dessa större jordbruk företag kan fokusera på en enda avsalugrödor, såsom sojabönor och majs. Kan dock en agroindustrin diversifiera även platting marken för att producera flera olika typer av frukter eller grönsaker.

Tillsammans med jordbruk projekt som fokuserar på att odla, det finns även gårdar som fokuserar på djur. Några vanliga exempel är grisuppfödare, gårdar ko, och getuppfödning oro. Normalt jordbruksföretagen av denna typ höja boskap för eventuell slakt och förädling att leverera kött i snabbköpen. Beroende på den rådande kulturen i ett visst land, denna typ av gård kan betecknas som en ranch, med ägarna som kallas ranchägare snarare än jordbrukare.

Anläggningar är också vanligt att många länder och kulturer. I vissa fall är urvalet av fisk som fokuserade på att leverera färska varor till lokala restauranger och marknader. Andra fiskar företag av denna typ fokuserar på globala marknader, öka stora mängder fisk såsom tilapia eller havsabborre för användning av kommersiella livsmedelsproducenter. I södra delen av USA, havskatt jordbruk en livskraftig tjäna pengar projekt som fungerar väl som ett familjeföretag.

fjäderfäanläggningar är vanligen cirka massproduktion av kycklingar som är kommersiellt förpackas och säljs på olika stormarknader eller stora snabbmat och restaurangkedjor. En av de växande trender med denna typ av odling är hela jordens eller grön inflygning. Kycklingar upp i en gård som är konfigurerad som en organisk eller hela jorden drift bara får ett foder som består av naturliga ingredienser och är inte föremål för konstgjorda hormoner för att underlätta deras tillväxt.

Begreppet små familjejordbruk är fortfarande i högsta grad en del av många kulturer. Single familjejordbruken ägs ofta av personer som är anställda med ett heltidsjobb, men vill öka livsmedelsprodukter köps på livsmedelskedjor och matbutiker. En typisk gård av detta slag kommer ofta att fokusera på växande flera livsmedel som kan bevaras och används direkt från trädgården. Överskott producera kan säljas på lokala marknader och fungera som en sekundär inkomstkälla för hushållen. Pole bönor, ärtor, tomater, paprika, majs, och okra är några exempel på produkter som kan odlas i ett litet familjejordbruk i Mellanvästern.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.