Vilka är de bästa färgerna för annonsering?

bästa färgerna för reklam är de som gör människor bekväm eller stimulera deras sinnen. Ett färgschema som innefattar varma färger uppmuntrar människor att dröja, vilket leder restauranger att välja djupt vinröd, bränd orange, och liknande färger. De stimulerar värme och komfort, och när folk slappna av under middagen, är det mer sannolikt att njuta av en skön dessert eller en kopp kaffe, och därmed spenderar mer pengar.

Hot färger är några av de bästa färgerna för reklam när det kommer till produkter som snabbmat. Klart röda och gula är varma färger, tecken på eld, och de stimulerar spänning. Varma och heta färger kommer att uppmuntra folk att äta mer, vilket motsvarar intäkter. Praktiskt taget alla logotyper, annonser och menyer av snabbmatskedjor har dessa färger, vilket är ingen tillfällighet. Företag förlitar sig på den omfattande forskning som har gjorts på detta område, att få det mest för deras reklam dollar.

Cool färg har sin egen nisch. Färger som grönt och blått är några av de bästa färgerna för reklam när det gäller att över disk läkemedel och andra hälsoprodukter. Blue förknippas med lugn, och utgör också vatten, en livskraft. Den blå färgen kan faktiskt bromsa en persons hjärtfrekvens, och det minskar aptiten, (det är därför inte har valts ut för restauranger). Vissa nyanser av blått visar driftsäkerhet, vilket gör det en bra färg för företagsannonser. Blått är också en populär färg för uniformer som bars av brevbärare, väktare och andra tjänstemän. Mörkare blå uniformer vanligtvis används av mer auktoritativa siffror, såsom poliser.

Det har debatterats huruvida blått är en av de bästa färgerna för annonsering online. Många webbplatser använder åtminstone några blå i sina färger. Oavsett om det är ett av de bästa färgerna för reklam, är det ett populärt val för online annonser. Färger som himlen är blå och vissa nyanser av grönt kan också vara effektiva eftersom de framkallar känslan av att vara utomhus.

Enligt forskning, svarta och vita kan vara två av de bästa färgerna för reklam. De används för att beteckna makt och skapa en känsla av att företaget är mycket professionellt. Ofta ett stänk av färg, såsom rött, ingår att accent den starkness, men de huvudsakliga färgerna svart och vitt.

Du kanske vill anlita någon som kan välja de bästa färgerna för reklam ditt företag eller din produkt, och utveckla ett färgschema för dig. Eller, genomföra ett experiment: se över flera webbplatser och se vilka som du är mest bekväm visning. Vilka påverkar dig till att dröja kvar? Innehållet är naturligtvis viktigt, men inte underskatta påverkan av färg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.