Vad var Larry Summers Memo?

Lawrence, eller Larry, Summers är en amerikansk ekonom som var s finansminister under Bill Clinton. År 2008 gick han ordförande välja Barack Obama övergång ekonomiska Advisory Board. I 1991 Larry Summers gick Världsbanken för att fungera som chefsekonom. Under sin tid där, han skrev den numera ökända Larry Summers PM diskuterar föroreningar och dess konsekvenser i utvecklingsländerna.

Larry Summers PM är namnet på både en promemoria skriven av en staffer, och en undan la denna anteckning. Den Larry Summers PM själv har aldrig offentliggjorts, men författaren, vilka simulator Pritchett, det har diskuterats offentligt lite. Det verkar ha mest diskuterade det faktum att frihandel politik vid den tiden aggressivt eftersträvas av Världsbanken skulle sannolikt ha en negativ inverkan på miljön i många av utvecklingsländerna de skulle tillämpas på. Larry Summers undertecknat detta PM, men den verkliga historien var i ett åt sidan kryssade på.

åt sidan för Larry Summers meddelande orsakade ett stort uppror i hela utvecklingen i världen. Det noterade, utan mals ord, att den faktiskt inte gjort strikt ekonomiskt förnuftigt att exportera mer föroreningar till utvecklingsländerna. Den Larry Summers PM föreslår att "smutsiga industrier" bör exporteras till "minst utvecklade länderna [mindre utvecklade länderna]" främst av tre skäl:

För det första, mätning av hälsa anställda kostnader tittar på det vinstbortfall lidit till följd av potentiella arbetstagare illamående eller mindre kunna arbeta. Eftersom denna mätning, den Larry Summers PM konstaterar att en skulle ha en nation med låga löner att drabbas av hälsorelaterade kostnader. Eftersom länder med höga löner skulle förlora en stor mängd ekonomiska makt till att varje arbetstagare invalidiserade av sjukdom, hävdar Larry Summers PM att branscher som kan orsaka denna sjukdom bör flyttas till låglöneländer. Det illustrerar detta prydligt som, "Jag tror att den ekonomiska logiken bakom dumpningen en last av giftigt avfall i den lägsta lönen landet är oklanderlig, och vi bör ta itu med det. "

För det andra, Larry Summers PM att många utvecklingsländer är faktiskt under förorenade jämfört med industriländerna. Sedan har den gjort gällande, miljökostnaderna blir exponentiellt större på högre nivåer är det självklart att stora mängder föroreningar i områden där det finns lite eller inget, och där kostnaden är därför försumbar. Här nämns Los Angeles och Mexico City som regioner så mättat med föroreningar att lägga till fler skulle skada dem oerhört.

Slutligen har Larry Summers PM att viljan till en ren miljö är relaterad till inkomster av befolkningen. En lägre inkomster befolkningen, noterar, har en lägre chans att överleva till en ålder då vissa sjukdomar, till exempel prostatacancer, kan förekomma, och så att folk i den utvecklade världen kommer att drabbas mer av branscher som ökar risken för prostatacancer. Samtidigt noterar den, en hel del motstånd mot föroreningar är av estetiska skäl, och strävan efter estetiskt tilltalande luft kommer att vara mindre viktigt att ledamöterna i fattiga befolkningar än rika populationer.

Efter Larry Summers memo läckte ut i 1992 fanns det en stark protest mot det. Sekreteraren för miljön av Brasilien då skrev en svidande brev till Summers, begär han avgå från sin post på Världsbanken, och pekar på en logik av skrivelsen som ett tecken på ett destruktivt sätt att tänka bland vissa ekonomer, att notera , "Ditt resonemang är helt logisk men helt galen. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.