Vad innebär det för uttagning av personal?

för uttagning av personal är en process som försöker passa rätt personer med de ståndpunkter som bäst passar dem. Detta är till fördel för individer och företag. Individer fördel eftersom det är allmänt att människor är lyckligare och hitta mer njutning i arbeten som passar dem. Företag kan dra nytta eftersom kvalificerade och väl lämpade anställda tenderar att vara mer produktiva. Personalen urval kan därför innebära en mängd olika saker, inklusive bedömningar av personligheten, fysisk förmåga och arbete historia.

I vissa fall är för uttagning av personal en enkel sak beslutat genom att granska en ansökan eller återupptas och därefter genomföra en intervju. Ansökningsprocessen kan en person möjlighet att presentera information som han tror gör honom verkar det passar bäst för en position. En potentiell arbetsgivare ges möjlighet att bedöma personen och jämföra hans potential mot att andra sökande.

Application processer är ibland mer komplexa. I stället för en enda person att bedöma en sökande kan sökanden få intervjuer med flera personer vars mål är att hitta den bästa personen för en position. Processen kan också omfatta test som poängsätts och därmed tyder på sökandens lämplighet för ett jobb.

personlighetstest används ofta för jobb som kräver en hel del engagemang med andra människor, såsom kundservice eller PR-positioner. Många personlighetstest har en mängd olika frågor. Dessa kan undra hur en person åsikter själv. De tenderar också att fråga sig vad en person skulle göra i vissa situationer. Den potentiella arbetsgivare i allmänhet använda resultaten för att avgöra vilken typ av personlighet en sökande har och sedan bedöma om det är en tillgång för den lediga tjänsten.

Vissa jobb kräver en viss nivå av intelligens eller spetskompetens. En person som ansöker om sådan ställning kan vara skyldig att ta ett lämplighetsprov. I vissa fall, en standardiserad version som utvecklats av tredje part får endast utfärdas. Det är också troligt att ett särskilt prov kan tas fram av potentiella arbetsgivare för varje tillgänglig plats.

Den fysiska lämpligheten kan vara en personal som urvalskriterium för jobb som kräver kroppsarbete. Detta kan innebära att utvärderas av en läkare. Det kan också innebära fysiska tester som de som administreras av militärer. I många fall innebär dock att det helt enkelt personer uppger att de kan utföra vissa uppgifter såsom lyft som väger ett visst belopp.

Några metoder för uttagning av personal tenderar att vara förbjuden. Många regeringar anser det olagligt för organisationer att besluta att människor är olämpliga för positioner för vissa skäl. När en person anses vara olämpliga för en position på grund av hans ras, etnicitet eller religion, som allmänt betraktas som diskriminering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.