Vad innebär det att vara Bangalored?

praxis outsourcing kundservice, teknisk support och även en del jobb tillverkning utomlands har gett upphov till några intressanta affärer jargong de senaste åren. Eftersom många av dessa positioner har lagts ut till landet i Indien, närmare bestämt den indiska staden Bangalore, de inhemska arbetstagare som fördrevs ofta kallar sig Bangalored . Att vara Bangalored är att vara bryskt ut när jobbet skickas utomlands.

Bruket av outsourcing av vissa stöd-och tekniska befattningar utomlands redan är kontroversiell, och några amerikanska företag är tyst eller öppet börjar att ställa de positioner tillbaka till amerikansk mark. För dem som har Bangalored kan dock denna förändring i företagets policy vara för lite och för sent. Deras jobb är fortfarande utlokaliserade till andra länder med stora engelsktalande befolkning och lägre lön.

Beslutet att skicka vissa stöd jobb utomlands gör vissa finansiella mening till stora företag, eftersom den globala ekonomin uppmuntrar länder att marknadsföra sin bästa varor och tjänster till alla människor som tar. Välutbildade utländska arbetstagare som talar acceptabel engelska kan ta rutinmässiga eller vardagliga stöd roller som tidigare utförts av amerikanska arbetare och till synes de inhemska anställda kan befordras till mer utmanande positioner. För dem som har Bangalored kan emellertid möjlighet att avancera eller få mer utbildning aldrig förverkligats.

En del anställda som har Bangalored göra bättre möjligheter någon annanstans, dock. Deras tidigare jobb i kund-eller tekniskt stöd får inte ha gjort det möjligt för dem att använda sina kunskaper eller utbildning i en verklig miljö, så att de i terminalen eller höga positioner stress entreprenad kan faktiskt ha varit ett motiv för duktiga medarbetare att söka mer utmanande roller i företag. Många arbetstillfällen som har Bangalored inte erbjuder stora möjligheter till avancemang och högre löner.

Även om det ofta är en svår sak för de anställda att få Bangalored, praktiserandet av outsourcing stöd arbetstillfällen utomlands kan visa sig vara ännu svårare för företagen på lång sikt. Kunder som har ringt utlandsbaserade tekniska och service linjer klagar ofta över motstridiga eller oprofessionellt råd från obegripliga företrädare. Strävan att spara pengar genom att lägga ut viktiga tjänster kan bevisa att det inte bara anställda som kan Bangalored.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.