Vad innebär Hyresgästens Screening?

Tenant screening är ett viktigt verktyg för fastighetsägare och fastighetsförvaltare att hjälpa dem att besluta om att hyra en enhet till en viss person. Med sunt förnuft och titta ut för varningssignaler är viktigt, men dessa är inte alltid tillräckligt för att undvika problem hyresgäster. Information såsom kriminalregister, boende poster och sysselsättning kontroll ingår alla i en bra hyresgäst screening, vilket i hög grad kan minska risken för problem för hyresvärden senare.

För en hyresvärd ska kunna få en fullständig bild, är det bra att få information från olika källor. En viktig del av hyresgästen screening är före bostäder information. En hyresvärd vill se om en blivande hyresgäst har aldrig blivit vräkta tidigare. En enda vräkning kan chalkat upp till förmildrande omständigheter, men flera vräkningar är en stark varningssignal. Men de flesta problem som hyresgästerna inte göra det till vräkning domstol, så problemet rapporter renter, samlade från en ansedd hyresgäst screening byrå, kommer att bidra till att komplettera bilden.

kriminalregister är en annan viktig upplysning. Förmågan att se tidigare kriminella historia är ett måste då de bedömer en potentiell hyresgäst. Många hyresgäst screening organ föreskriva landsomfattande kriminell sökningar som kan vara mycket värdefulla. Ofta helt enkelt med varje sökande underteckna ett tillstånd att söka kriminalregister kommer skrämma bort dem för vilka detta skulle vara ett problem.

Det är också viktigt att fastställa en hyresgästens ekonomiska ansvaret. En lämplig hyresgäst Granskningen kommer att omfatta en ögonblicksbild av en persons ekonomiska historia, sin skuld, och naturligtvis, sysselsättning. Syftet med denna del av granskningen är att kontrollera att en person kommer att kunna konsekvent betala sina full hyra, och göra det i tid. En kreditupplysning och en ström betala påbörjad finns saker som en hyresvärd skulle vilja att erhålla, och ett samtal till personen är också klokt.

Tenant screening organ har varit i drift sedan slutet av 1960-talet och kom till som ett svar på bristen på information tillgänglig vid tidpunkten till hyresvärdar om potentiella hyresgäster. Få saker som kriminalregister tog så mycket tid och arbete att de flesta hyresvärdar underlät att göra detta. I allmänhet har längre en screening byrå varit i branschen, de mer ansedda det är. Det kostar hyresvärdar en avgift för att använda sådana tjänster, men många kommer att passera denna avgift längs till hyresgästen som en icke återbetalningsbar ansökningsavgift. Detta tjänar faktiskt det dubbla syftet att minska en hyresvärd kostnader, samt att filtrera bort allvarliga hyresgäster från de som är tillfälliga shoppare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.