Vad betyder en Supermarket kassan göra?

En stormarknad kassör vanligtvis tillbringar största delen av sin tid arbetar en kassa. Han eller hon ringer upp kunden köper, och tar pengar (eller andra former av betalning), och samtidigt tillhandahålla lämplig förändring som behövs. Det kan finnas andra ansvar som i det här jobbet, som är värt att notera.

Ibland snabbköpet kassan ansvarar för att upprätthålla den kassalådan i ett visst villkor. När förändring leveranser blir för låg kan kassören behöva ta bort lådan, med en mängd olika förfaranden och ta med den till förvaltningen att ersätta den med en ny låda. De tar ut eller byter lådor kan göras på ett tidsbaserade schema också, eller närhelst register måste vara vänster eller stängda under lång tid.

En sak snabbköpet kassören behöver veta är hur ta olika former av betalning och lagra politik för att godta betalning. När en kontroll är skrivet, till exempel, skall kassören kontrollera identifiering, om inte kunden är mycket välkänd, och eventuellt kan komma att begränsa kontrollera utgifterna till vissa belopp. Likaså måste arbetstagarna förstå förfarande om mottagande av matkuponger, WIC (kvinnor och barn) betalningar, hur behandla ATM-och kreditväsendet. Förfaranden kan skilja sig från butik till butik, men de flesta används för att cashiering kan enkelt göra det hoppa från en butik till nästa, även om det finns små skillnader i valuta hantering eller registrera funktion.

Naturligtvis, en viktig del av stormarknaden kassan jobb är att bestämma hur mycket att ta betalt för saker. De kan behöva "ring upp" varje objekt genom att mata in priset i ett register, eller många butiker använder nu scanningapparatur, vilket kan bidra till att minska den mänskliga faktorn. Arbetstagaren kan fortfarande behovet av att identifiera saker som säljs efter vikt (som de flesta produkt) och mata in lämplig kod så att kunden är korrekt laddat.

Beroende på butiken, en stormarknad kassa kan också livsmedel väska, och de flesta gör det i viss mån några av tid påskynda försäljningen, även om baggers är anställda. Vissa kassörer också bestånd matvaror, eller objekt tillbaka till lagret, vilket är vanligare i mindre butiker. Eftersom kassörer är på framsidan av butiken, kan de också få en hel del frågor eller klagomål från kunder, som de kan behöva hänvisa till andra experter som chefer. Vissa register arbetstagare processen också den eventuella avkastningen kunder har om livsmedel eller andra varor som inköpts i en butik var otillfredsställande på något sätt.

De som lämpar sig för stormarknader kassörska arbete generellt har ett vänligt sätt och tycker om att arbeta med människor. De är också bra på att räkna pengar och kan utföra sitt jobb med få fel. Många stormarknader är öppna nu för långa timmar eller hela tiden, och kassörskan kan räkna med att arbeta på olika skift och för åtminstone en del tid på större helger. Normalt nyare medarbetare ges mindre angenämt skift, medan anställda med anställningstid kan ha fler valmöjligheter när de arbetar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.