Vad är trakasserier Training?

trakasserier utbildning avser utbildning av chefer och medarbetare på alla nivåer i ett företag för att förebygga olyckor med trakasserier uppstår. I USA, federala och vissa lagar som staten skydda anställda mot trakasserier. Trakasserier hänvisar till verbal diskriminering eller ovälkommet fysiskt beteende som kan uppstå. Det kan omfatta mobbning, hot, sexuella skämt, rasistiska kommentarer, och andra metoder för diskriminering som skapar en kränkande arbetsmiljö eller stör en individs förmåga att göra sitt jobb.

För att förhindra en fientlig arbetsplats, de flesta arbetsgivare utfärda formella politiken i det inledande hyra av en anställd. Dessa åtgärder baseras vanligen distribueras via en anställd handbok. Alternativt kan arbetsgivaren kräva att anställda underteckna ett formulär om att de förstår och är medvetna om företagets diskriminering på arbetsplatsen politik. I USA, vissa delstater kräver också att arbetsgivarna har en politik som uttryckligen omfattar sexuella trakasserier.

En trakasserier politik kommer vanligtvis definiera vad som utgör arbetsplatsbaserade trakasserier. Allmänhet information om hur man gör ett klagomål och som ett klagomål bör göras för att ges. Politiken bör också uttrycka att anställda som gör en anmälan kommer att vara fria från repressalier. För att effektivt kunna motverka arbetsplatsen hotelser, politik vanligen adress uppsägning eller andra konsekvenser för trakasserier av anställda. Denna information ofta är utsänd på arbetsplatsen för att visa att arbetsgivaren har nolltolerans mot trakasserier.

För att understryka strategier för att förebygga, identifiera och rapportera om sexuella trakasserier, federala lagar i USA råder återkommande utbildning. I vissa jurisdiktioner kan delstatslag också kräva trakasserier utbildning. Exempelvis kräver kalifornisk lag att arbetsgivare med 50 eller fler anställda ger två timmars sexuella trakasserier utbildning för tillsyns-anställda vartannat år. Trakasserier kan ske mellan allmänna anställda och arbetsledare, så bästa praxis uppmuntra arbetsgivare att också utbilda icke-ledningen.

Typiskt, trakasserier träningsmetoder exempel en kombination av online-kurser, videor, seminarier, fallstudier, roll spela, och nyhetsbrev. Chefer bör få särskilda instruktioner om deras skyldighet vid mottagandet av ett klagomål, och om sekretess. Skräddarsydda utbildningar kan användas för att möta federala och statliga riktlinjer i tillämpliga fall. Dessutom utbildningsmaterial skall beredas av juridiska experter för att garantera att lagen följs.

arbetsgivare som använder vaga politik trakasserier eller som inte använder arbetsplatsen metoder trakasserier utbildning ökar deras chanser att tvister. Att kunna dokumentera trakasserier standarder kommer att hjälpa arbetsgivarna att visa bevis på att anställda är medvetna om företagets policy om en stämning uppstår. Det kommer också att bidra till att upprätthålla arbetsplatsen produktivitet och undvika kostsamma advokat avgifter och straffskadestånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.