Vad är telekommunikationssektorn?

Begreppet telekommunikationstjänster omfattar ett enormt sortiment av teknik som skickar information över långa avstånd. Telekommunikationssektorn är den del av ekonomin som rör företag som tillhandahåller dessa tekniska tjänster. Dessa företag varierar från kabel och företag satellit till TV-och internet.

De tidigaste former av telekommunikation omfattade användning av röksignaler, bränder relä, vågor, och semaforer. Dessa primitiva verktyg så småningom ersättas med telegraf, Morse kod och signallampor. Så småningom, med främjande av teknik, telekommunikation utvidgas utöver jorden till himlakropparna när män skickas tillbaka bilder från månen och bilder från Neptunus reste tre miljarder miles för att komma till jorden.

Radio, TV, mobiltelefoner, satellitteknik, Internet och telefoni är alla tekniska framsteg som har påverkat livet på gott och ont. Dessa branscher är livsnerven för telekommunikationssektorn. Vart och ett av dessa verktyg används för att kommunicera över städer, stater och kontinenter.

Leverantörer av tråd telefon kommunikation används för att göra den största delen av telekommunikationssektorn. Dessa är de som tillhandahåller teletjänster som är beroende av ledningar och kablar för att ansluta bostäder och arbetsplatser av sina kunder till centrala kontor som upprätthålls av deras företag. Deras stora kabelnät ansluta en del av landet till det andra, och ett land till ett annat.

Röst brukade vara den ursprungliga medium som överförs av ledningar och kablar. Eftersom tekniken avancerad började data i form av grafiska bilder, ljud och video också ta sig genom ledningarna. Mycket av denna expansion berodde på en ökning av Internet.

trådlösa kommunikationstjänster, kabel och satellit program distribution och Internet åtfölja nu tal i telekommunikationssektorn. Användningen av digital teknik har gjort en effektivare användning av telenät möjligt. Trådlös kommunikation tjänster får bättre möjligheter att hålla jämna steg med den växande efterfrågan på hög kapacitet överföring av video, grafik och andra data.

Mobiltelefon transportörer och personsökning är en växande del av telesektorn också. Meddelande kommunikationstjänster som e-post och telefax ingår också i denna sektor, liksom satellitkommunikation, operatörer av radarstationer, och radionät som används av taxi företag. Distributörer av kabel-och betal-TV-program är också en del av telesektorn som är direkt sändning via satellit (DBS) operatörer.

yrken, bland annat återförsäljare av telekommunikationstjänster att hyra sändningssystemen från den stora nät och sälja tjänster till andra kunder som också är en del av telekommunikationssektorn. Slutligen är tillverkare av tillbehör som är beroende av telekommunikationer också vara en del av denna gren av ekonomin. Detta inkluderar återförsäljare av antenner, hörlurar, adaptrar, koaxialkablar, och Bluetooth-produkter och tillbehör som används inom telekommunikation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.