Vad är personalplanering?

personalplanering hänvisar till klassisk HR administrativa funktioner, samt utvärdering och identifiering av mänskliga resurser krävs för att uppfylla organisationens mål. Det kräver också en bedömning av tillgången på kvalificerade resurser som kommer att behövas. Personalplanering bör vara en nyckelkomponent i nästan alla företag strategiska verksamhetsplanering. För att säkerställa sin konkurrensfördel på marknaden, måste organisationer genomföra innovativa strategier som är utformade för att öka sina skattesatser anställd behålla och rekrytera nya talanger till deras företag.

Effektiv personalplanering strategier är sådana som innefattar har tillräckligt med personal med rätt blandning av talang, och som befinner sig i lämpliga platser, att utföra sina jobb när det behövs. Den rör sig utöver den traditionella betydelsen av mänskliga resurser som i första hand en administrativ kontroll funktion. I dagens företagsmiljö är det ses som ett värdefullt inslag för att höja värdet till en organisation. Både anställda och företaget kommer ofta att inse många fördelar med att planera på lång sikt.

I osäkra affärer inställningar kan betydelsen av strategisk personalplanering blivit uppenbart mycket snabbt. Ett företag som reagerar på omständigheter genom att skära personal som en åtgärd för att minska på kort sikt overhead kan skapa oönskade konsekvenser. Vad såg först ut som en smart och nödvändigt steg för att hushålla i magra tider kan kosta bolaget mycket mer på lång sikt. De resurser som kommer att behövas för att senare rekrytera, anställa och utbilda ny personal kan mycket väl överstiga eventuella kortsiktiga kostnadsbesparingar.

Framtidsinriktad personalplanering normalt räknar framtida personalbehovet. Det kan hjälpa organisationer att undvika kostnaden fel. Strategier är formulerade för att inte bara förutse deras behov över tiden, men att överväga optimala lösningar på lång sikt och under svåra ekonomiska villkor. Denna strategi minimerar risken för kortsiktiga och reaktiva val genomförs av beslutsfattare. Organisationer med en plan på plats, och en djupgående förståelse för deras långväga mål, kan i stället besluta att rida ut den ekonomiska stormen och behålla utbildad, begåvad och engagerad personal på plats för det oundvikliga verksamheten uptrend.

Länka politik för mänskliga resurser, system och processer med ett företags övergripande strategisk planering och metoder kan få omedelbar fördelar. Tillsammans med ger företaget en färdplan för att förutse deras personal efterfrågan, effektiv personalplanering dokument de talanger och färdigheter hos de människor som är på plats. Det anser också vad nuvarande kunskapen i och förmåga som krävs för att möta framtida behov och nya möjligheter och talanger företaget kan behöva rekrytera och anställa i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.