Vad är personaladministration?

personaladministration avser förvaltningen av humankapitalet inom en organisation eller bransch. En gång kallade "personalledning," mänskliga resurser går i spetsen för att förbättra den totala sysselsättningen erfarenhet för miljarder hårt arbetande professionella runt om i världen. Dessutom ger personaladministration affärsstrategin genom vilket organisationer kan möta framtidens krav.

I många organisationer är personaladministration hanteras av ett team med mänskliga resurser yrkesverksamma leds av en senior personaldirektör. Uppgifterna för medlemmarna i teamet kan vara allt från rekrytering och relationer anställd att löner och förmåner administration. Hela teamet arbetar tillsammans för att uppnå de mänskliga resurserna organisationens mål under ledning av personalchefen.

För bästa resultat bör personaladministration vara nära knutet till den verkställande ledningen i en organisation. Varje avdelning skall meddela personalen behov och målsättningar för företaget regelbundet så att personalresurserna division bäst kan stödja målen för organisationen. Utan kontinuerlig kommunikation och resurser kan en organisation står inför brist på kunnig personal för att hantera de många ansvar, vilket ledde till låga prestanda.

En växande majoritet av de förlita sig på mänskliga resurser outsourcing för att hantera personaladministration. Denna praxis kan ofta vara ett mer kostnadseffektivt sätt att säkerställa att alla personalfrågor hanteras responsively och professionellt genom ett team med mänskliga resurser specialister som har den utbildning och kompetens som krävs för att få jobbet gjort, dessutom, outsourcing av mänskliga resurser processer kan rädda företag väsentligt, eftersom det inte behövs en in-house team. Outsourcing personaladministration är en praxis som många små till medelstora företag använder för att spara tid, pengar och få ett större utbud av tjänster som kommer att anpassa sig till en växande organisation.

För många företag att anlita en del av tjänster till en oberoende mänskliga resurser konsultbolag är affärsmässigt förnuft. Mänskliga resurser konsulter kan hantera vissa eller alla av de personaladministration som lönehantering, rekrytering, eller behöver utbildning av bolaget så att ledarna kan koncentrera sig på att driva verksamheten. I detta fall skapar konsultfirma anpassade lösningar som kommer att stödja företagets behov, utan att försöka ta över någon av de operativa aspekterna.

personaladministration av idag kräver utbildade personer som har personlighetsdrag och åtagande att tillhandahålla expertstöd. Vid planeringen av en personalstrategi, är det bäst för organisationer att söka efter personal proffs som har den utbildning och erfarenhet att hantera den komplexa frågor som personalavdelningar ofta ställs inför. Dessutom måste personal divisioner hålla koll på sysselsättning och rättsliga trender för att bäst skydda de företag som de tjänar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.