Vad är icke-märkta stämplar?

Icke-denominerade stämplar eller inget värde anges (nvi) stämplar som inte har ett visst nominellt värde. Dessa stämplar tyder vanligtvis att en post konsumenten har betalat för en specifik tjänst, snarare än angivelse av ett bestämt belopp för betalningen. Beroende på hur icke-märkta stämplar arbete inom en posttjänst kan dessa stämplar anses bra för den tjänsten för alltid, eller de kan ha en dold värde, kräva att konsumenter kunde lägga frimärken för att kompensera skillnaden om portokostnader öka.

användning av icke-noterade stämplar är mycket användbar i områden där portokostnader ändras ofta. Utställda frimärken med en viss nominellt värde är bara användbara så länge som nominella värdet är giltigt, om skattesatser förändras, skulle dessa stämplar i huvudsak värdelös, vilket innebär ett slöseri med resurser och pengar. Icke-denominerade stämplar, å andra sidan tillåta postkontor och butiker som säljer frimärken att ta ut oavsett regler som gäller för portot är för frimärken och se till att de stämplar som alltid kommer att vara bra.

För post tjänstemän, fördelen att kunna utfärda icke-märkta stämplar är att de kan fortsätta att skriva ut frimärken i förväg om en osäker räntehöjning, och dessa stämplar kan säljas både före och efter den stiger. Sådana stämplar används för en sorts frist, så att tillräckligt porto kommer att vara tillgängliga utan att låsa ett postkontor i särskilda priser.

"Forever Stamp"-konceptet används av en hel del posttjänster kan konsumenterna köpa icke-märkta stämplar som bokstavligen bra för alltid och för motsvarande post som stämpeln anger. Till exempel skulle ett första klass Forever Stamp som en konsument betalar 41 cent för i USA under 2008 vara bra när portot upphov till 43 cent eller 50 cent, eller ännu högre. Många konsumenter vill Forever Frimärken för när postens stiger, de är inte tvingade att köpa frimärken i små valörer för att kompensera prisskillnader.

I andra fall kan icke-denominerade stämplar inte har en uttalad nominellt värde, men de anses ha ett visst värde, vilket kan vara lite förvirrande för konsumenterna. Till exempel kan en 10 cent frimärke ges ut utan ett nominellt värde, men stämpeln är fortfarande värd 10 cent, benämningen är helt enkelt slutade. Dessa icke-denominerade stämplar ges vanligtvis så att människor kan göra upp skillnader i porto, eller lägga till porto på ett brev som kan vara för tungt för en enda vanlig stämpel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.