Vad är historia General Motors?

General Motors Corporation är den näst största biltillverkaren i världen, strax efter Toyota. Det grundades 1908 av William C. Durant, i Flint, Michigan, och har konsekvent varit en innovatör inom fordonsteknik. General Motors har mer än 250. 000 människor runt om i världen, med totala tillgångar på ca $ 149. 000. 000. 000 amerikanska dollar (USD).

William C. Durant var en av de tidiga pionjärerna av bilar. Han var son till Michigan guvernör, hade Henry H. Crapo, och av 1890-talet en framgångsrik häst och vagn verksamhet i Flint. År 1904 var han närmade sig att bli chef för Buick, en position han hoppade in helhjärtat. Han vred sina framgångar som manager i Buick för att skapa ett holdingbolag i 1908, som han döpte till General Motors Company. Detta företag köpte då Oldsmobile, Cartercar, Ewing, Elmore, Cadillac, och företaget som så småningom skulle bli Pontiac.

nästa år, Durant förvärvat Reliance Motor Truck Company och snabba Motor Vehicle Company, som skulle så småningom grunden för General Motors lastbilen. Allt detta köper ledde till en ganska stor del av skulden, ungefär $ 1 miljon USD, som hölls mot Durant av bankirer som finansierade företaget. Som en följd av detta fick Durant bort från ledarskap i 1910, och kom att bilda Chevrolet företaget. Hjälp av de resurser han gjorde genom Chevrolet, organiserade Durant ett lager för återköp av General Motors, och år 1916 tillvaratagna sin befattning som General Manager, vilket Chevrolet med honom. År 1920 Durant togs bort för gott från Pierre S. Du Pont, som skulle förbli i stort sett kontroll fram till omkring 1950.

Med hjälp av 1920-talet expanderade General Motors Company i en global marknad, och byggde sig som ett företag som försåg makt, prestige och alternativ. Till skillnad från Ford företaget, som fokuserade på lägre kostnader och lägre priser, General Motors riktade konsumenter som hade pengar att spendera på produkter med fler funktioner. I slutet av 1920 och 1930 bidrog General Motors skapa Greyhound bussar, till stor del ersätter det befintliga järnvägssystemet, och köpte ut spårvagn företag att ersätta dem med in-stadsbussar.

Under andra världskriget producerade General Motors företag en hel del vapen och militära fordon, både för de allierade och axelmakterna. Även vid den tidpunkt då bolaget försökte ta avstånd från sina tyska Opel företaget, efter kriget blev det uppenbart att det i själva verket hade varit en samordnad insats för vinst off av Tysklands behov av lastbilar, gruvor mark och torped detonatorer. VP av den amerikanska grenen av General Motors, Graeme K. Howard uttryckte även sin ståndaktigt pro-nazistiska åsikter i sin bok, Amerika och en New World Order .

Efter kriget fortsatte General Motors att växa enormt, och blev snabbt det största företaget i USA. Denna period av oblyga välstånd, under vilken ordföranden för General Motors, Charles Erwin Wilson, döptes försvarsminister under Eisenhower, skulle pågå fram till slutet av 1950-talet. Under 1960, 1970, och 1980 hade General Motors en svår period, där många av sina produkter attackerades för byggfusk, främst Chevrolet Corvair, ungefär som Ralph Nader skrev sin central bok livsfarliga bilen .

1980-talet och 1990-talet var en period av fortsatt svårigheter för General Motors, som drabbats av konkurrens från japanska företag. I slutet av 1990-talet det äntligen verkade på vägen till återhämtning, med lager ökar och försäljningen stabiliseras. Detta förändrades allt efter den 11 september 2001, när företaget åter börjat vacklande. För de närmaste åren General Motors överlevde umbäranden efter svårigheter, fram till lågkonjunkturen i 2008, vid vilken tidpunkt de verkade på gränsen till konkurs, och i slutändan räddats av den federala regeringen, vilket deras framtid oviss.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.