Vad är en regional marknadschef?

Regional marknadschef är en ståndpunkt som ofta finns i stora, multinationella företag. Det främsta syftet med denna ståndpunkt är att säkerställa att den övergripande marknadsföringsstrategi skall verkställas korrekt ändra den om det behövs för att tillgodose lokala frågor eller känsliga. De regionala marknadschef spelar ofta en viktig roll i utvecklingen av marknadsföringsstrategier, identifiera produkter som skulle sälja bra i den lokala marknaden.

I allmänhet har det regionala marknadsföringschef 10 till 15 åren av progressiva arbetslivserfarenhet inom marknadsföring. Som en övre eller ledande befattning Förhoppningen är att denna ståndpunkt rapporterar direkt till rätt vice VD, antingen marknadsföring eller försäljning. Marknadsföring är affärsprocessen att ge råd potentiella kunder för din produkt och skiljer den från liknande produkter och ökad försäljning.

De flesta regional marknadsföring chefer har genomgått en eftergymnasial utbildning program i affärer eller marknadsföring. Men kandidater med lång erfarenhet som kan fungera på den nivå som krävs kan också övervägas för denna typ av position. Många regionala chefer främjas inifrån företaget, och kan ha utfört ett antal roller på marknadsavdelningen. Sökande utan formell marknadsföring utbildning, men lång erfarenhet ofta fylla i en Master of Business Administration examen (MBA) deltid. Denna typ av utbildning ger ett bredare perspektiv på hur andra företag och industrier ta itu med sina svårigheter.

Även om det varierar med bransch, har de flesta regionala marknadsansvariga begränsad kontakt med klienter. Istället uppgifter är främst en samordning, att arbeta med säljare och marknadsföring personal bestämma den ideala strategin. Vissa företag använda sig av marknadsföring eller reklambyråer för att utforma olika marknadsföringskampanjer eller strategier. De regionala marknadschef nära samarbete med företaget, som ger riktning och krav under den kreativa processen.

Processen att bli en regional servicechef varierar med bransch. Dessa ståndpunkter är vanligtvis fylld internt så är möjligt. Om inte, kan arbetsbeskrivningen att publiceras i en industri tidning eller lämnas till en rekrytering företag. Även om ett ärende kan göras till att ledningen ansvaret är desamma oavsett bransch, de allra flesta företag kräver högsta ledningen har stor erfarenhet av branschen.

Relaterade arbetslivserfarenhet som är bra när man ser att bli en regional marknadschef är en kombination av erfarenhet och marknadsföring kunskap. Social kompetens blir viktigare än teknisk kompetens på denna nivå, som kan kräva en förändring i förväntningar och till och med utveckling av ny kompetens. Team förvaltning, övervakning, samt personalfrågor är en viktig del av detta arbete.

En regional chef ställning anses mellanchefer inom en organisatorisk struktur. Befordran till denna nivå av ansvar är kulmen på många års arbete, genomgående hög kvalitet prestanda och extra ansträngning. Ersättning på denna nivå är högre än för andra typer av befattningar, men detta är i linje med en bättre prestanda förväntan och längre arbetstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.