Vad är en katastrof Förberedande plan?

En katastrofplan för preparatet är en plan för hantering, ta sig fram säkert i, och i slutändan överleva en katastrof. Denna plan kan omfatta vad en individ eller grupp skulle göra om inför en naturkatastrof, som till exempel en orkan eller jordbävning. Kan dock katastrofer även sådana som orsakas av människan, till exempel kemiska föroreningar eller angrepp från terrorister. En katastrof som förberedelse Planen bör omfatta dessa typer av katastrofer också.

När du skapar en plan katastrof beredning, det finns många saker att tänka på och ta med. En person, grupp eller familj bör besluta vad som ska göras först i en katastrof. Detta innebär att besluta var att gå och vad man ska göra som den akuta situationen inträffar. Till exempel kan en familj plan inbegriper förvaltning av stormen källaren tills tornado har gått.

Vissa typer av katastrofer kräver en person för att evakuera sina hem, arbete eller skola. En god katastrof beredning bör innehålla information om hur du evakuera på ett säkert och ordnat sätt, om att gå och hur man kommer dit. Den bör också innehålla detaljer om vad varje person skulle behöva ta vid utrymning. Till exempel kan det vara en god idé att ha en viss mängd kontanter, extra mediciner recept, medicinska kort och ID i en säker plats och redo att ta tag i ett ögonblick.

Sedan familjemedlemmar kan vara utspridda på stan när en katastrof slår till är det också rekommenderas att i de fall där familjen bör uppfylla för evakuering blir nödvändig. Tänk på att det bästa mötesplatsen skulle vara avstängd eller oåtkomliga under och efter en katastrof. Av denna anledning är det en bra idé att fatta beslut om flera potentiella mötesplatser, var och en lite längre hemifrån. Om man är otillgänglig, kommer varje familjemedlem känner att gå vidare och försöker med nästa på listan.

Det är också klokt att välja en out-of-state kontakt för alla lokala familjemedlemmar. Att ha en enda kontaktpunkt som tas bort från närområdet och från riskområdet kan ge ett värdefullt sätt att återansluta och få uppdateringar om nära och kära. Dessutom skall varje familjemedlem har en lista med nödnummer för att samtal om katastrofen är ett faktum. Memorera åtminstone ett par av dem är bättre än att förlita sig på ark papper eller elektroniska apparater som kan försvinna eller skadas.

I vissa fall är utrymning inte omedelbart möjligt eller önskvärt efter en katastrof. Att planera för detta, är det också klokt att göra en förteckning över bestämmelser som behövs för att bo i ett hem eller på plats i affärerna för en längre tid. Detta kan innebära planerar att lagra en viss mängd icke-lättfördärvliga livsmedel, tändstickor, bränsle, mediciner och vatten. Det är också klokt att ta ett första hjälpen kit, batteridriven radio, och disponibla mobiltelefon i katastrofen beredningen planen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.