Vad är en flexibel Spendera konto?

En flexibel utgifterna konto eller flexibla utgifter arrangemang (FSA) hänvisar till ett antal program på plats i USA, där arbetstagare och arbetsgivare får delta. Genom FSAs kan de anställda göra före skatt bidrag för att betala för vissa typer av kvalificerade utgifter. Dessa pengar är inte beskattas och vanligtvis kommer direkt ur en anställds lön. Dessa bidrag, inom vissa ramar, kan sedan användas för att betala för vissa medicinska, anhörigvård, och andra kvalificerade utgifter.

De anställda kan använda sina flexibla utgifter konto för att betala för närstående sjukvårdskostnader. Detta kan omfatta att betala för saker som försäkring copayments, recept och över disk läkemedel. Många planer kommer nu med en ATM-kort som kan användas för att göra återbetalningar lättare. Annars måste de anställda fil kvitton med FSA företag för att få återbetalas för kostnader. Vanligtvis kan en person inte använda FSA belopp att köpa sjukförsäkring eller att betala för extra sjukvårdskostnader som plastikkirurgi.

FSAs som gör det möjligt för människor att betala för vård av anhöriga kostnader som förskola, barnomsorg, eller beroende sjukvårdskostnader för äldre har i allmänhet begränsade bidrag. Den amerikanska regeringen kommer endast att tillåta $ 5. 000 amerikanska dollar (USD) för anhörigvård utgifter som icke-skattepliktiga. Det finns särskilda skattelagstiftning, vilket kan begränsa bidragen mer, särskilt om endast en av makarna arbetar. Arbetsgivare kan också besluta att sätta ett tak för hur mycket pengar som någon en anställd kan bidra till en flexibel utgifterna konto.

Den typ av plan som erbjuds av ett företag kan vara varierande och deltagande av de anställda är frivilligt. När en person deltar utse de ett visst belopp per lönecheck som skall deponeras i de flexibla utgifterna konto. Detta belopp är statisk för planen året och oftast kan inte ändras förrän planen året är över.

En del människor finner stor nytta av att använda en flexibel utgifterna konto. Kända sjukvårdskostnader som ersättning för tandreglering vård eller vanligt recept kan betalas av planen. Fördelen är pengarna som utsetts till Finansinspektionen inte blir beskattade och minskar bruttoinkomsten. Det är en bra idé att kontrollera med den plan för att se vilka kostnader som är "tillåtna" eller täckas över.

Det finns viktiga regler om användningen av flexibla utgifterna konto, som alla människor bör överväga innan de deltar i ett. Om den anställde inte spendera pengarna på Finansinspektionen i slutet av året, eller en kort tidsfrist därefter kan det inte återvinns. Det är viktigt att förstå att använda den eller förlora den del av FSAs innan fastställa belopp att bidra.

Många arbetsgivare tar en risk genom att erbjuda dessa konton också. En anställd kan teoretiskt spendera alla pengar för planen året, innan den tas bort från lönecheckar. Om arbetstagaren förlorar ett jobb före utgången av planen året måste arbetsgivaren betala dessa kostnader. Detta är endast fallet när pengarna är avsedda för hälso-kostnader. Med FSAs att täcka beroende utgifter för vård, in pengarna kan bara användas när de ackumuleras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.