Vad är en ekonomiska stimulanspaket?

Under en period av nationell ekonomisk kris, ett ekonomiskt stimulanspaket skall denna passera regeringen att hjälpa landet. En ekonomisk stimulanspaket är en uppsättning skattelättnader och särskilda företag skattelättnader avsedda att motivera en långsam ekonomi.

Tanken bakom ett ekonomiskt stimulanspaket är att genom att ge människor pengar att spendera, en finansiell kris kan avledas. Idealet är att folk spenderar pengar på inköp som gjorts i landet. Detta använt pengarna kommer att gå genom systemet genom att öka efterfrågan på tillverkade produkter. Fabrikerna kommer att anställa fler människor, eller höja löner för sina nuvarande anställda. När människor börjar tjäna mer pengar, kommer de att kunna köpa mer. Denna cykel kommer att fortsätta tills ekonomin drar sig ur nedgången, rädda landet från en finansiell kris.

USA ekonomiska stimulanspaket för 2008 innehöll också ett incitament företagsskatten. Detta skatteincitament får företag en avskrivning skatteavdrag som motsvarar halva kostnaden av vissa produkter. En produkt var berättigad om det förväntas användas för mindre än tjugo år. Exempel på detta skulle vara datorer, programvara och annan elektronisk utrustning. Detta för att uppmuntra företagen att köpa ny utrustning, vilket skulle bidra till att stimulera ekonomin. I stimulanspaketet ingår också ett sätt att låta större lån Home Mortgage, med hopp om att bostadsmarknaden skulle plocka upp.

I den verkliga världen, får en ekonomisk stimulanspaket inte de resultat som regeringscheferna hopp för. Som framgår av 2008 amerikanska ekonomiska stimulans propositionen folk sparar ofta pengar eller spendera dem betala av räkningar. Även om räkningen betalar hjälper USA: s ekonomi, gör det inte så mycket hjälp av dessa pengar till att köpa amerikanska framställda produkter. Människor som sparat pengar kan inte ens uttrycka det i banker, utan istället valt att gömma pengar hemma i händelse av banker misslyckades.

En ekonomisk stimulanspaket är i princip en bra idé. Om medborgarna i ett land förstå hur klokt att använda pengarna för att stimulera ekonomin, kan programmet bli mer framgångsrik. Ett annat sätt att öka framgången för ett ekonomiskt stimulanspaket är att tiden för betal-out runt en hektisk utgifterna period, till exempel helgdagar. En hel del bra kan göras genom en ekonomisk stimulanspaket, om det genomförs på rätt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.