Vad är en av författarna förslag?

Det finns många olika typer av förslag. Vissa har att göra med tjänar verksamheten på en eventuell kund, medan andra syftar till att säkra resurser för ett projekt, t. ex. skapa finansiering för forskning eller starta ett nytt företag. Även om det finns olika typer av förslag, finns det några faktorer som är alltid viktigt i processen att skriva förslag. Här är några exempel.

För det första krävs skriftligt förslag att göra lite forskning innan allt börjar att utarbeta själva dokumentet. Ett vanligt misstag många företag och privatpersoner gör är inte att lära sig allt de kan om de företag som slutligen får förslaget. För att öka chanserna för att lyckas är det viktigt att studera historia, mål och nuvarande status hos mottagaren. Ofta är värdefulla ledtrådar om hur man kan strukturera innehållet i det förslag som återfinns under denna förväg undersökning.

I situationer där ett företag bjuder in andra att lägga fram förslag, ett dokument som kallas en begäran om förslag görs tillgänglig. Också känt som en RFP, bör detta dokument läsas från början till slut innan det första utkastet av förslaget görs. Ofta, RFP finnas mallar och särskilda anvisningar för att organisera ett svar på ett sätt som är önskvärt för mottagaren. Skriva förslag först och sedan försöka justera dem för att passa det format som anges i RFP, leder ofta till svårigheter som hade kunnat undvikas genom att helt enkelt läsa RFP förväg.

Om RFP innehåller inget annat än allmänna anvisningar, måste förslaget författaren inser det betyder inte att förslaget kan vara strukturerad på något sätt han eller hon vill. När du skriver förslag med några riktlinjer, som forskar i förväg blir allt viktigare. Små bitar av information som kan förefalla betydelselöst vid en första anblick kan faktiskt vara avgörande för hur informationen presenteras i förslaget. Till exempel, att om mottagaren är känd vara på väg att bli ett grönt företag, kan förslaget finns i subtila sätt hur väljer detta förslag skulle främja dessa mål.

Lyckades skriva förslag innebär också att organisationen och text omedelbart tillgängliga för mottagaren. Undvik att använda komplicerade termer, om du inte vet att mottagaren förstår dem omedelbart. Struktur dokumentet så att en del rinner logiskt in i nästa, vilket gör det lättare för mottagaren att följa för att den logiska slutsatsen att ert förslag är ett att acceptera. Många förslag innehåller en innehållsförteckning i fronten, och ett index i ryggen, vilket gör dokumentet än mer användarvänlig. Ett bud förslag blad som sammanfattar de därmed sammanhängande kostnader eller priser som erbjuds mottagaren är också en utmärkt idé, så länge de riktlinjer från stödmottagaren tillåta en sida eller ett avsnitt av denna typ.

Kort sagt, att veta lika mycket om mottagaren som möjligt är nyckeln till att skriva förslag som du får vad du vill. Tänk på att ditt mål är att ta och hålla uppmärksamheten hos mottagaren tillräckligt länge för att få verksamheten eller erhålla finansiering. Genom att strukturera förslaget så det talar till de behov och önskemål den potentiella kunden och se handlingen flyter på ett logiskt sätt och är lätt att läsa, har du en mycket bättre chans att få vad du vill från förslaget mottagaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.