Vad är en Retail Marketing Strategy?

detaljhandeln marknadsföringsstrategi syftar på hur en butik och dess produkter säljer varor till sitt mål kunder. Varje typ av detaljhandeln har att fatta beslut om alla detaljer i sin marknadsföring. En marknadsmix består av produkten, pris, plats, marknadsföring och förpackning. Internet marknadsföringsstrategier och för butikerna att folk butik på personligen måste utvecklas för att tillgodose behoven hos potentiella kunder. En detaljhandel marknadsföringsstrategi är först beskrevs i en affärsplan.

En affärsplan innehåller information om avsikt och mål för företaget. Det som skapats före ett företag öppnas. Affärsplaner omfatta forskning om vem företagets potentiella kunder är och vad deras behov och önskemål är. En detaljhandel marknadsföringsstrategi bör vara en del av affärsplanen. Den bör omfatta beslut om marknadsmixen synsätt, som exempelvis hur kunder kommer att få produkterna.

Till exempel kan ett möbelföretag väljer en stor lagerlokal, medan en smycken tillverkare kan besluta att endast sälja via Internet. Andra företag kan välja en kombination av en tegel och murbruk butik för inköp som person kund plus en hemsida för kund online shopping. Alla detaljhandeln marknadsföringsstrategi beslut bör beakta de mål kunden samt företagets vinst. Till exempel har en etail hemsida snarare än en butik kan spara in på omkostnader, men det kommer inte att vara ett lönsamt alternativ om målet kunden sannolikt inte kommer att handla online.

Vanliga detaljhandeln marknadsföringsstrategier omfatta hur produkter och butiker är placerade och differentierade. En differentiering detaljhandeln marknadsföring inriktad på produkter som kan stå ut från de andra tävlar om uppmärksamhet och dollar på målmarknaden. Till exempel kan en möbelaffär erbjuda handgjorda produkter eller andra objekt mycket annorlunda än vad konkurrerande butiker erbjuder. Naturligtvis bör produkten inte bara vara annorlunda måste det vara något som riktade kunder vill ha och behöver. Slutkundsmarknaden differentiering måste ställa butiker och produkter isär för att skapa starka varumärken.

Branding är identitet en produkt eller tjänst. Detaljhandel produkter och tjänster inom samma bransch kan skilja sig mycket från varandra. Till exempel är billig klippning tjänster märkesvaror och skiljas från exklusiva salonger med deras "inga krusiduller" lagra design. Dyra hår salonger, å andra sidan, är vanligtvis mycket detaljerade och fashionabla i deras butik utseende. Som en del av det är detaljhandeln marknadsföringsstrategi, en exklusiv salong kan vara så placerade att potentiella kunder som trendiga, medan den låga grundläggande klippning företagets marknadsposition skulle kunna marknadsföras som budget-vänlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.