Vad är en Direct Marketing strategi?

En direkt marknadsföring strategi är en strategi utarbetats för att göra en direkt marknadsföringskampanj framgångsrika. Vid denna typ av marknadsföring, företag tillvägagångssätt konsumenterna direkt med målet att stimulera en åtgärd, såsom att köpa eller beställa en produkt, begär mer information, eller besöker en webbplats. Denna typ av marknadsföring eliminerar mellanhänder mellan företag och konsumenter, och det kan vara mycket effektivt om den är organiserad väl. Marketing företag som specialiserat sig på direkt marknadsföring strategi kan fungera som konsulter för att hjälpa företag att utveckla bästa möjliga plan.

marknadsföringsstrategier är nyckeln till något slags marknadsföringskampanj, eftersom företagen vill marknadsföra effektivt. De måste tänka på målet demografiska för de produkter de är reklam, och utveckla marknadsföring teknik som kommer att nå till denna demografiska. Utveckla en direkt marknadsföring strategi handlar om allt från att tänka på hur produkten bör placeras för att skriva manus för personer som kommer att kalla ringer konsumenter.

Till exempel, ett bolag lanserar en direkt marknadsföringskampanj för en barnomsorg produkt skulle vilja rikta kampanjen mot familjer med barn, och den kanske vill fokusera på en demografisk som ensamstående mödrar som skulle hitta den produkt speciellt användbar. Andra tankar kan omfatta sociala, rasmässiga och religiösa demografiska förändringarna, som skulle kunna spela en roll i framgången för en marknadsföringskampanj, ett företag med stark muslimska värderingar, till exempel, kan fokusera på att försöka fånga den muslimska demografiska. Företaget måste tänka på hur produkten är utformad, etiketterat, och beskrivs, med målet att göra det tilltalande att målet demografiska, och det måste tänka på hur man kan nå potentiella kunder.

Många företag använder Internet marknadsföringsstrategier för direkt marknadsföring, till exempel e-post. I detta fall skulle det bolag behöver to få en e-lista över målet demografiska, design ett mail och besluta om vilken action it vill människor att ta, such as clicking en länk till en hemsida, registrerar dig för något, eller köpa produkt. En direkt marknadsföringsstrategi kan även gå från dörr till dörr, flygblad, ringa, skicka direktreklam och så vidare.

Direktmarknadsföring strategier kan ibland slå tillbaka spektakulärt. Till exempel kan ett säkerhetsföretag upptäcker att från dörr till dörr marknadsföring ses som hotande och hotfull, kör potentiella kunder bort snarare än att den avsedda effekten att få konsumenterna att uttrycka intresse för säkerhetsprojekt. På samma sätt ett dåligt märkt eller beskrivs produkten kan stöta bort föremål för en direkt marknadsföringsstrategi, som till exempel när en produkt anses stötande av folket företaget försöker målet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.