Vad är en Arbetslöshet Extension?

Människor som sagts upp ett jobb kanske kan samla arbetslöshetsunderstöd i USA. Dessa kortsiktiga fördelarna, vanligtvis varar högst 26 veckor (och ibland betydligt mindre) kan bidra till att barn arbetstagare över tills de hittar ett nytt jobb. Men tänk om konstaterande att jobb är svårt på grund av hög arbetslöshet? Under dessa omständigheter kan regeringen besluta att inrätta en tillfällig arbetslöshet förlängning tillåter människor ett par veckor av att söka arbete samtidigt som samlar arbetslöshet kontroller.

Skulle inte folk missbrukar en arbetslöshet förlängning genom att inte gå tillbaka till arbetet förrän förlängningen tog slut? Egentligen är detta inte fallet och det finns ett antal anledningar. Arbetslöshetsersättning är inte samma sak som att rita en lönecheck från ditt förra jobb. Beloppet är en procentsats av din tidigare lön, och du måste visa att du söker arbete. Dessutom kan de flesta människor inte råd att vara arbetslösa, eftersom en arbetslöshet förlängning kom inte med förmåner som sjukförsäkring.

Även om den federala regeringen kan utfärda en arbetslöshet förlängning, kan vissa stater även besluta att öka längden på tiden för förmåner som betalas ut när de ekonomiska tiderna är svåra. I det förflutna staterna har ibland förlängas förmåner under ytterligare ett antal veckor. De flesta arbetslöshet förlängning lagar som antagits av den federala regeringen bevilja ett tilläggsanslag på 13 veckor av förmåner, men staterna kan besluta att lägga till detta genom att inkludera upp till sju veckor av förmåner.

En sak som en arbetslöshet förlängning tenderar att betyda är att ekonomin har tagit en nedgång. Jobben är svårare att hitta och sysselsättningsgraden är lägre. Några gånger i modern tid har den amerikanska kongressen begärde förlängningen att hjälpa personer som fortfarande söker arbete efter ansträngande deras standard fördelar. Detta var fallet 2008, när arbetslösheten i USA steg till 6,1%. I augusti 2008 antogs president George W. Bush en tillfällig förlängning av förmånerna inte överstiger 13 veckor, för att hjälpa arbetare som kämpar i en svår ekonomi.

Om du är arbetslös och måste söka arbetslöshet förmåner i USA, till den plats starten är din stat Arbetslösheten Försäkringskassan. Denna byrå kan också låta dig veta om det är någon förlängning av din nuvarande förmåner som eventuellt tillämpas. Observera att inte alla människor kommer att vara tillgängliga för en arbetslöshet förlängning eller att samla arbetslöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.