Vad är Wonderlic Personal test?

hitta en verkligt opartisk och noggrann mätning av en persons intelligens har alltid varit en gäckande, och på många sätt kontroversiellt, målet för många prov utvecklare. Under 1930-talet utvecklades en pionjär inom intelligensmätningarna fält med namnet Eldon Wonderlic en mycket kort test som påstås som potentiella arbetsgivare och utbildare med en allmän uppfattning om en sökandes allmänna intelligens nivå. Detta test blev känd som Wonderlic personal testet (WPT).

Syftet med Wonderlic personal testet är inte nödvändigtvis att tilldela en faktisk intelligenskvot eller IQ nummer utfört testet. I stället ger testet en uppfattning om en sökandes intellektuella styrkor och svagheter i förhållande till kraven i ett specifikt arbete eller uppdrag. Positioner som kräver starkare matematiska färdigheter, till exempel, kan kräva en högre än genomsnittet Wonderlic personal testresultat.

Provet sig består av en serie i engelska, läsning, matematik och problem logik som ökar i svårigheter som testet fortskrider. I själva verket är den första uppsättningen frågor allmänt anses ganska lätt för testare med genomsnittlig intelligens. Den sista tio frågor eller så anses vara det svåraste, men inte av en ökning av möjligheten för college utbildade testpersoner. Det finns inga sanktioner för rätt eller fel svar, och den grundläggande Wonderlic personalen test kan ges i 12 minuter.

Arbetsgivare och rekryterare får administrera Wonderlic personal testet som del av en större applikation process och använda dessa testresultat för att avgöra om en sökande har en allmän lämplighet för tjänsten. Testresultaten är vanligtvis ges som en siffra, med 20 eller 21 anses genomsnitt, ungefär som ett test poäng av 100 skulle betyda genomsnittlig intelligens på en Stanford-Binet intelligenstest. Testpersoner kan ha att göra mål på minst en 20 för att hyra behandling i vissa situationer, och ännu högre för positioner som kräver högre kognitiv förmåga och lämplighet.

Den kanske vanligaste användningen av Wonderlic personal testet sker i organiserad idrott , särskilt amerikansk fotboll. Rekryterare och bussar behöver veta om potentiella nya medarbetare har de kognitiva färdigheter som att lära sig komplexa låtar från en grupp playbook och funkar bra som en enhet. Det sägs att legendarisk fotbollstränare Tom Landry placeras en betydande tonvikt på provresultat från Wonderlic personal testet, och även vissa simulerade fotboll videoprogram spel inkluderar en modifierad WPT sammanträde för att avgöra vilka positioner en spelare är kvalificerad att välja.

Uppenbarligen ett test som kort och generiska som Wonderlic personal testet är inte att ge samma kliniska resultat som en mer omfattande intelligens testbatteri som Stanford-Binet serien. Resultaten av en WPT bör i allmänhet anses en grov vägledning till en sökande kognitiva nivå och efter allmän lämplighet, inte total intelligens. Den Wonderlic personal testet fungerar bäst som en snabb bedömning verktyg under ansökningsprocessen, men bör inte användas för att rättfärdiga olagliga diskriminerande handlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.