Vad är Sökande Tracking Services?

Som alla som har varit ansvarig för att hålla koll på de sökande och matchande dem med tillgängliga anställningar vet, hjälper ingenting hålla uppgiften inom rimliga gränser, t. ex. användning av sökanden spårning tjänster. Här är lite information om sökande spårning tjänster och hur de kan dra ditt företag.

Syftet med sökande spårning tjänster är att se till att alla kvalificerade sökande ordentligt klassificeras och registreras i händelse av att positionerna blir tillgängliga att är rätt för deras expertområden. Ur detta perspektiv kan sökandens spårningstjänster effektivt användas för både nya sökande som vill komma och arbeta för organisationen samt nuvarande medarbetare som vill hålla program på fil för chansen att avancera inom företaget.

Spåra sökande börjar med en organiserad form av hänvisningar och korsreferenser varje enskild ansökan som arkiveras. Ansökan spårning tjänster kan bidra till att elektroniskt organisera data som finns på ansökningarna, samkörning någon erfarenhet eller utbildningsbakgrund att de grundläggande kraven för varje position som för närvarande fungerar inom företaget. Vad detta innebär är att skapa ett enkelt sätt för en upptagen personalavdelning att söka den aktuella banken av ansökningar när ett jobb inträffar. Behöriga sökande kan kontaktas, intervjuer ordnas och förhoppningsvis positionen kan fyllas i en kort tid.

De flesta sökande spårar tjänster har vissa inbyggda skyddsmekanismer för att hålla data aktuella också. Exempelvis kan tjänsten använda ett program som automatiskt rensar återupptas och andra data från systemet efter fem år. I andra fall någon ansöker om en annan situation kan ha möjlighet att uppdatera hans eller hennes sökande profil i databasen, vilket gör det enkelt att omvärdera sina data och hänvisning till nya arbetstillfällen. Sökande spårning tjänster kan också användas för att profiler flagga sökanden och ta bort dem från prövningen om den sökande inte svarar eller vägrar anställningsintervju erbjudanden efter fyra eller fem försök.

Uppgiften att sökanden spårning kan vara en involverade ett, framförallt för företag som rutinmässigt använder hundratals eller tusentals människor. Överbelastade mänskliga resurser avdelningar kan finna att arbetet med att följa med ansökan data håller dem borta från andra viktiga frågor, såsom förbättra de anställdas förmåner och arbetsvillkor. Valet att använda externa tjänster sökanden spårning kan bidra till att upprätthålla en balans av viktiga mänskliga resurser uppgifter, samt upprätthålla en fungerande förteckning över potentiella arbetskraftsresurser för företaget.

Professionellt bundna och ägnas åt sekretess, kan dessa sökande spårningstjänster göra en enorm skillnad i hur ditt företag finner rätt personer till rätt jobb. Att använda sig av sökandens spårning tjänster som ett sätt att hålla sökandes uppgifter för och tillgängliga för att betraktas som behövs kan gå en lång väg mot att hålla uppgiften hanterbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.