Vad är Kundreskontra Finansiering?

Från tid till annan, kan företag behöver en inkomstkälla för att få igenom en grov plats, eller för att finansiera ett projekt som förväntas ge stor utdelning. När denna typ av situationer uppstår finns det möjlighet att kundfordringar finansiering som ett sätt att fortsätta driften och samtidigt lösa de frågor som skapade tillfälliga kritan.

Det finns två olika alternativ när det gäller kundfordringar finansiering. Långivare kan använda den genomsnittliga månatliga kundfordringar inkomster som grund för att utvidga ett lån. Storleken på lånet kommer att ta belopp den genomsnittliga lagringstiden för kontot gäldenärer, konsekvent faktureras månadsvis intäkterna från kundkonton, och den vanliga mängden betalningar per månad.

Tillsammans med det totala lånebeloppet kommer dessa faktorer också användas för att fastställa beloppet för den månatliga betalningar på lånet. Med detta alternativ behåller företaget all kontroll av sina fordringar och ansvarar för hantering av samlingar, utstationering betalningar, och alla vanliga funktioner bokföring. I allmänhet är detta ett fungerande alternativ för ett bolag som på kort sikt pengar crunch av någon anledning, och behöver medel att ta sig igenom sex månader till ett år.

För företag som försöker att omgruppera efter någon form av större kris, som att använda upp resurser för att besegra ett övertagande försök, begreppet factoring som ett sätt att kundfordringar finansiering är en vanligt förekommande. Långivare som är specialiserade på denna form av kundfordringar finansieringsavgiften vanligen en fast avgift per faktureringsperiod, plus en fast procentsats av det fakturerade totala intäkter för perioden. I utbyte, faktor de totala fakturerade intäkter, mindre sin andel, och främja detta belopp till företaget.

Med denna typ av arrangemang utgår långivaren kontroll från det att alla betalningar på fakturor som utfärdats av bolaget, tar över insamlingen och tillhandahåller företaget med regelbundna rapporter om betalningar. Detta ger bolaget möjlighet att fortfarande skicka betalningar i deras faktureringssystem, så det finns en korrekt bild av vad man betalar och vad som är enastående.

Normalt kan kontot gäldenären inte befrias från en kundfordringar överenskommelse om finansiering till dess att villkoren är helt fast. Även om lånet form av kundfordringar finansiering har en tydlig slutpunkt när lånet betalas av, factoring typ av kundfordringar finansiering kan vara svårare att ordna. Arbeta med factoring långivaren att avgöra när den sista omgången av fakturor kommer att finnas med och göra åtgärder för att betala av alla utestående fakturor som räknas kommer att hålla processen beställt, så kunderna inte blir förvirrade om var att efterskänka betalningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.