Vad är Data Warehouse Management?

Data lagerhantering är en uppsättning av affärsprocesser, tekniker och teknik som används för att skapa, stödja och utnyttja ett datalager. Ett datalager lagrar alla en organisations elektroniska uppgifter och är en resurs avsedd för rapportering och analys av data. Det finns tre huvudsakliga begrepp inom data lagerhantering: datahämtning och analys, datautvinning och transformation.

Intresset för datalager har vuxit kraftigt under de senaste åren och förväntas uppleva över genomsnittliga tillväxten för nästa decennium. När företag och organisationer ökat sin användning av teknik, började de att samla in enorma mängder transaktionsdata. Denna information ger en unik möjlighet att identifiera trender och mönster. För många företag finns det en uppsjö av information och analys som kan fyllas i med denna information. Det finns dock en betydande investering som krävs innan företaget kan ge någon vinst från denna typ av information.

Den personal som ansvarar för data warehouse ledningen måste ha genomgått utbildningsprogram i databasen arkitektur, relationsdatabaser dataintegritet, och transformationer. Ytterligare bakgrund i statistik, avancerad matematik, eller informationssystem som är mycket fördelaktigt. De kunskaper på detta område utvecklas ständigt, och personalen måste fylla i fortlöpande utbildningsprogram för att framgångsrikt hantera komplexa uppgifter som måste utföras.

Data hämtning är hela processen att identifiera den typ av uppgifter som ska befolka datalager. Det kräver stora insatser och en djup förståelse av transaktionen tillgängliga uppgifter, samt vilken typ av rapporter som kommer att krävas av organisationen. Vanligtvis affärsanalytiker arbetet med att identifiera nödvändiga uppgifter och definiera data sökord som användarna kräver. Alla affärsanalytiker kommer att krävas för att lära sig data tekniker lagerhantering som en del av kärnan arbetets krav.

För att hämta lämpliga uppgifter, måste varje tabell ses över och lämpliga fält som ingår i uppgifterna extraheringsverktyget. Normalt är denna typ av arbete kompletteras med en data arkitekt, tillsammans med en systemutvecklare eller programmerare. Extraktionen verktyget används för att välja vilken information på rätt sätt och att befolka tabeller datalager med bibehållen relationer. Detta är nödvändigt för att skapa exakta uppgifter inom lager, utan att dessa inbördes förhållanden, kommer någon analys meningslös.

transformering av data innebär ofta en process för att köra flera program eller frågor mot data. Det primära syftet är att rengöra eller skrubba data för att eliminera stämmer register och förbättra den övergripande kvaliteten på informationen. Uppgifterna måste ha en konsekvent formatering för att ordentligt matcha samman dokument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.