Vad är Data Warehouse Integration?

Det finns en aspekt av datalager integration i samband med alla projekt business intelligence. Ett Data Warehouse är ett fristående system som lagrar elektroniska data. Särskilt utvecklad programvara används för att få tillgång till uppgifterna endast för analys och rapportering. Det finns ingen mekanism för att skapa, ändra eller ta bort data i lagret. Istället de enda alternativen är att skriva frågor, skapa nya rapporter, och leta efter trender.

Det finns två alternativ för datalager integration: full och data-only. Full integration är ett system design modell där datalager är inbyggd i det primära transaktions-systemet. Denna integration modell är vanligt förekommande i de senaste versionerna av de flesta Enterprise Resource Planning (ERP) system. Den hårdvara och infrastruktur som krävs för att stödja denna typ av system är betydande och är vanligt förekommande i stora organisationer med engagerad personal.

I en fullständig integrering modellen, datalager åtkomst till data som lagras i affärsbeslut databasen. Denna typ av arkitektur minskar lagringskapacitet krav eftersom lagret verktygen tillgång den ursprungliga datakällan direkt. Men det finns ytterligare risker med denna typ av arkitektur. Det finns ingen möjlighet att normalisera data för rapportering, skapar ökade restriktioner för datainmatning.

I dessa data enbart datalager integrationsmodellen, är en speciell datautvinning verktyg som används för att identifiera den information som krävs, normalisera, och lagra data i datalager. Det är viktigt att förstå att denna typ av data som måste lagras i en annan databas, som kräver inköp av ytterligare lagringskapacitet. De data warehouse kan sedan integreras med andra verktyg och applikationer. Det är allt vanligare att utnyttja ett datalager till ett Internet-baserat verktyg för rapporter och statistik.

Den kompetens som krävs för att uppnå någon metod för datalager integration omfattar avancerad datahantering, information färdigheter system och programmering. En djup förståelse och bakgrund i de system som kommer att integreras med data warehouse är nödvändig, liksom en grundläggande förståelse för teknik datahantering. De flesta som arbetar inom detta område har avancerade examen i informationsteknik, matematik eller statistik. Förutom formell utbildning, erfarenhet av att utveckla verktyg för business intelligence och genomförandet av denna typ av teknik är ett grundläggande krav.

Fördelarna med datalager integration innefatta ökad rapportering förmåga, förmågan att se över data på ett nytt sätt, och nya insikter transaktionsdata. Denna information kan användas för att påverka beslutsfattandet, definiera nya affärsstrategier och skapa nya prioriteringar för organisationen. Det är viktigt att notera att personalen måste utbildas i denna teknik att kunna realisera några av dessa möjliga fördelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.