Vad är Corporate Ägs Livförsäkring?

Företag som ägs livförsäkring eller arbetsgivare som ägs livförsäkringar kan kallas coli eller EOLI respektive. Det är också ibland skämtsamt kallas döda bönder fördelar, men oftast bara när företag bära den på anställda som tenderar att göra låga löner. Företag som ägs livförsäkring är inte nödvändigtvis användas för att ge dödsfallsersättningar till en anställds familjemedlemmar eller efterlevande. Istället kan försäkring transporteras av ett bolag för att ersätta företaget på en arbetsgivares död.

En anledning till några företag köper företag som ägs livförsäkring är att täcka eventuella kostnader för att förlora en högt uppsatt anställd i ett bolag. Förlust av partner eller de som äger en andel i företaget kan kosta pengar och leder till oväntade kostnader. När ett företag använder företag som ägs livförsäkring, kan de göra det för att ta igen dessa kostnader om en anställd avlider.

Fram till mitten av 2000, företagens ägs livförsäkring hade några extra skatt kryphål som kan utnyttjas av arbetsgivare. Enligt amerikansk skattelagstiftning, var de flesta livförsäkring förmåner inte beskattas. Detta skapade en möjlighet för företag att teckna livförsäkringar på sina anställda, oavsett hur mycket eller lite de har betalats, och dra utan skatt påföljder från deras död.

I början av 2000-talet hade företag som Wal-Mart vidtagit ett stort antal försäkringar för att skapa omedelbar skattefria förmåner för de anställda dog. I ett betydande rättsfall i denna fråga, hade Wal-Mart att betala skatt på förmåner. Dessutom Wal-Mart och andra företag som använt den så kallade döda bönderna försäkringar kryphål inte tar de flesta av dessa åtgärder utförs på högre ups i deras sällskap. De köpte dem för låginkomsttagare, som sannerligen gav intryck av några oegentligheter. Det bör noteras att Wal-Mart förlorade $ 1300000000 amerikanska dollar (USD) med domstolens beslut att hålla dem ansvariga för skatter.

Med stängningen av detta kryphål, upphörde många företag att teckna företag som ägs liv försäkring på grund av risken skatt problem som uppstår, även om det inte är olagligt att göra så i USA. Det finns fortfarande några viktiga lagar angående detta. Anställda som ett företag har företaget ägs livförsäkringar måste informeras om detta betyda att de förstår denna försäkring inte rätt deras efterlevande till förmåner, och de måste samtycke till att vara försäkrad av företaget. Det finns vissa undantag i denna lag om den anställde tjänar mycket höga löner.

Det finns fortfarande goda skäl till varför en arbetsgivare kan vilja att täcka kostnaderna för att förlora en viktig anställd. Men hur lagen har tillämpats tidigare i USA gav intrycket att vissa företag planerar att direkt dra nytta av sina anställdas död. Detta är kanske inte den bästa PR-idé för ett företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.