Vad är Better Business Bureau?

Better Business Bureau är ett privat organ bildat 1912. Det fungerar i både Kanada och USA. Dess mål är att hjälpa konsumenter genom att publicera rapporter om tillförlitligheten hos företag, minska mängden bedrägliga verksamhet, utbilda både företag och företag om rättigheter och skyldigheter, information om välgörenhet, och lösa tvister.

Eftersom Better Business Presidiet är en privat organisation, har den ingen reglerande makt över företag. Företagen måste anmäla och betala för medlemskap i Better Business Bureau, men är konsument och rapporter välgörenhet inte begränsat till medlemsföretag. Förutom rekrytering i Better Business Bureau, måste företagen samtycker till tvistlösning i syfte att bibehålla eller fordran medlemskap.

I sitt bästa, Better Business Bureau fungerar väl som en byrå som rapporterar återkommande klagomål på den del av konsumenterna. Men klagomål, om inte bolaget är medlem i Better Business Bureau fortfarande obekräftade. Om man utvärdera vad företagen är de som mest sannolikt att etiska i sin behandling av kunder, då en eller två ogrundade klagomål kan inte betraktas som tillräckliga bevis för att fördöma ett företag. Men om Better Business Bureau register många klagomål om ett företags affärsverksamhet, är detta information som kan vara till stor hjälp.

Better Business Bureau är också framgångsrik för de som vill göra donationer till välgörande ändamål. Organet listar välgörenhetsorganisationer, som tenderar att spendera mest pengar på sina välgörande ändamål och har en känd rekord att bli ekonomiskt ansvarig. Att välja en välgörenhetsorganisation i listan sannolikhet att en är klokt förlänade en pengar.

Better Business Bureau är mindre framgångsrik inom sitt tvistlösning. Inga företag har att lämna till tvistlösning inte bolaget önskar förbli god status med byrån. Tvister som gäller misskötsel av stora summor pengar är bättre lösning i civil domstol. Men när en konsument iakttar ett bolag som utövar bedräglig reklam, den bästa åtgärden att konsumenten kan göra är att fylla i ett Better Business Bureau betänkande, som tar bara några sekunder på Internet. Den byrå som gör rapporter i USA för att Federal Trade Commission, som kan agera på, eller åtminstone utreda ett stort antal rapporter.

Sedan 1995 har Better Business Bureau utvecklat en grupp av video, som behandlar en rad ämnen, t. ex. information om bilreparationer, identitetsstöld och barnomsorg. Dessa filmer distribueras till allmänna bibliotek, där de kan checkas ut eller ses av intresserade konsumenter. Utbildning av detta slag kan vara ovärderligt för konsumenterna.

Även om inte alla avsikter byrån är lika uppfylls, kan Better Business Bureau vara en bra resurs för både företag och konsumenter. Lokala representanter tenderar att vara tillmötesgående. Samråd med byrån kan hjälpa en med information när man tänker om ett nytt företag eller köpa någon typ av okänd produkt eller tjänst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.