I företagsekonomi, Vad är en lateral Flytta?

En lateral flytta sin verksamhet tenderar att hänvisa till när en anställd flyttas från ett verksamhetsområde till ett annat utan att betala betyg eller lön. Det finns många varför en lateral flytta kan vara till hjälp för en karriär, och också varför det kan omintetgöra någons personliga affärsmål. Var och en måste avgöra om en lateral flytta är lämpligt, även om vissa människor inte får möjlighet. Ibland när hela företaget uppsägningar eller omstruktureringar inträffa människor kan ta steget sidled till en annan anställning och är helt enkelt lättade att de inte förlorar sina jobb.

Det är skillnad mellan en lateral röra sig och en lateral marknadsföring, och det är viktigt att förstå. En lateral marknadsföring innebär att en person får ökat ansvar, vanligtvis en officiell titel, och inget ytterligare lön. Företag som skär kostnader skapa sidled kampanjer för att spara pengar och ändå har människor de behöver för högre rankning. Å andra sidan kan en del anställda ser detta som ett sätt för företaget att undandra ger rimlig kompensation för större arbete och mer ansvar. Den som erbjuds en lateral marknadsföring skall fastställa huruvida lagt arbete och en chans att mer erfarenhet skulle vara värt nuvarande lön.

I motsats till den laterala främjande, en lateral flytta oftast en liknande uppsättning av ansvar till dem den anställde förbinder sig redan. Däremot kan arbetet vara olika, kan olika kompetenser krävs, och /eller den anställde kan arbeta med en annan avdelning i företaget. Till exempel vissa människor skulle kunna göra hoppa som arbetar som personlig sekreterare till en personal sekreterare.

Det finns mycket som talar för att de potentiella fördelarna med att prova nya arbete eller arbetar någon annanstans i ett företag. Den erbjuder många anställda möjlighet att bli mer anställningsbar genom att lära sig en ny färdighet som. Ökad erfarenhet är oftast mycket hjälpsam.

Lateral flyttar ibland kan hjälpa dem som har haft problem med att få erkännande i sin avdelning, bege sig till en avdelning med bättre kompetens anställd förvaltning eller en väl dokumenterad utveckla och främja de anställda kan öka risken för löneförhöjningar eller kampanjer i framtiden. Ett annat skäl till varför vissa anställda kan komma att efterfråga en lateral flytta är om de inte klarar av att göra det arbete som de gör just nu. Personer med monotona rörelser skador, till exempel kan behöva hitta ett arbete med liknande uppgifter men som inte förvärrar medicinska problem.

Inte alla anställda söka laterala rörelser och alla är glada när detta begrepp föreslås. De kan vara mycket bekväma var de är och får stor hjälp av den typ av arbete de utför och de människor med vilka de arbetar. Ibland anställda får flyttas till en avdelning och vet redan att chefer det är svårare. Det är inte alltid nödvändigt att ta en lateral flytta om jobb bevarande är på linjen, men varje person bör väga för och nackdelar noga innan beslut fattas.

Även om fördelar med att byta till en ny avdelning eller ny typ av arbete kan öka de anställdas säljbarhet, det finns en viss rädsla faktor förknippade med att försöka något nytt. Detta är inte obefogad, eftersom det alltid finns en chans för misslyckande i en ny miljö. Men i många fall chans för fel på en lateral flytta balanseras av lika eller till och med ökade chanser att lyckas och främjandet av karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.