I företagsekonomi, Vad är Bottom Line?

För många investerare är den nedersta raden en av de viktigaste bitarna av data på företagets balansräkning. I huvudsak är den undre raden den vinst som realiseras efter alla avgifter och skatter är uppfyllda. Eftersom botten rader börjar med bruttoförsäljning och sedan dra av skatter och utgifter att bekräfta nettoresultat för en viss räkenskapsperiod, investerare kan snabbt avgöra nuvarande status i bolaget. Summan av kardemumman sammanfattar alla data, så det är möjligt att veta om företaget är att förverkliga några nettointäkter från näringslivet företag eller om verksamheten för närvarande är verksamma i rött.

Slutsatsen kan vara en anledning att glädjas, eller den kan ge motivation att göra vissa förändringar av hur bolaget verkar. I situationer där det finns liten eller ingen vinst realiseras, steg tas normalt för att öka lönsamheten i företaget. Beroende på omständigheterna, till strategin att öka den nedersta raden kan komma med investerare, eller i ledningen av företaget.

göra förbättringar på slutresultatet kan göras på flera olika sätt. Eftersom den undre raden är storleken på intäkterna kvar efter alla utgifter är uppfyllda, en logisk metod för att förbättra den nedersta raden är att minska de medel som går till att täcka kostnader. Detta innebär ofta några nedskärningar i avdelningens budget, eller åtminstone eliminera diskretionära medel som har att hantera som inte täcks av befintliga budgetar. Nedskärningarna kan förverkligas genom att eliminera ståndpunkter och kombinera ansvar, skära ned på tillgången på övertid, och minska en del på heltid ståndpunkter som deltid.

Tillsammans med putsning kostnader är den undre raden ofta ökas genom att utveckla nya intäktsströmmar för bolaget. Detta kan innefatta att lansera en ny vara eller tjänst, eller hitta en ny marknad för en befintlig produkt. Om möjligt är den nya inkomstkälla som odlas med liten eller ingen extra kostnad, vilket bidrar till att maximera effekterna av den nya intäkter på den nedersta raden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.