Hur skriver jag ett Professional Resume?

Oavsett om du precis börjat ditt jobbsökande eller vill byta karriär, en professionell återuppta är ovärderlig. Ditt CV är det första chans att göra ett gott intryck på potentiella arbetsgivare, så behöver du skapa de bästa återuppta du kan.

Den första och mest grundläggande regeln att komma ihåg när du skapar en professionell återuppta är att det skall vara kortfattade. Håll CV till en eller två sidor-om det är längre än två sidor måste du konsolidera information och placera den i ett snabbt och enkelt att läsa-format. Det återuppta bör också vara fritt från grammatiska fel eller stavfel. Låt någon kontrollera din CV för dig, eller så kan du skicka den till en professionell service om du vill vara säker.

De flesta yrkesverksamma rekommenderar att du använder "åtgärdsförklaringar" när du skriver en professionell CV. Detta innebär att när du skriver beskrivningar av tidigare arbete som ni har gjort, börja meddelandet med en åtgärd ord-till exempel ett ord kan "vidtas", "utvecklas", "avses", osv, naturligtvis beroende på vad du gjorde dag till dag. Beskriv det arbete ni gjorde och de positiva resultaten av nämnda arbete. I motsats till att helt enkelt skriva listor över ditt ansvar, åtgärder uttalanden visar att det faktiskt arbete ni utfört och måla bilden av en mer motiverad person.

Så mycket som möjligt, en professionell CV bör vara anpassade för arbetet för som du söker. Detalj de färdigheter och kvalifikationer du har som du kommer att innebära för företaget-kom ihåg, de gör inte dig en tjänst genom att anställa dig. Du ska tydligt kunna visa hur du kommer att gynna företaget och vilka specifika talanger du kommer att föra till positionen. Var noga med att inkludera någon extra förmågor du har, till exempel förmågan att tala ett andra språk.

Registrera en professionell e-postadress för dig själv, som bör vara så nära din första och sista namn som möjligt. Om du räknar med potentiella arbetsgivare ringer din hemtelefon eller mobiltelefon, se till att ditt röstmeddelande är lika professionell. Kom ihåg att skapa en professionell CV som är snygg, ren, koncis och informativ är den första indikationen till dina potentiella arbetsgivare att du är en professionell person. Om ditt cv har flera fel och verkar rörigt eller irrelevanta, är det högst osannolikt att en arbetsgivare kommer att ta tid att träffa dig personligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.