Hur öppnar jag en studio?

Om du tycker om att fotografera och drömmer om ledande företagaranda livsstil kan du hitta dig själv undrar hur man öppnar en fotostudio. Samtidigt som de blir en framgångsrik professionell fotograf är inte lätt att öppna en studio är inte så svårt som du kanske tror. Faktum är att många människor väljer att köra en fotostudio som en deltid företag samtidigt bedriver sina ordinarie heltidsanställning.

Som en entusiastisk fotograf, kommer du att redan de grundläggande kamera utrustning som behövs för att öppna en fotostudio. Dock måste du fortfarande göra några inköp innan du kan få ditt företag igång ordentligt. Digitala bildredigeringsprogram, exempelvis Adobe ® Photoshop är ett måste för alla professionella fotografer. Ett stort urval av rekvisita och foto alternativ bakgrund är också nödvändig, eftersom dina kunder kommer att vilja ha många valmöjligheter för sina sammanträden.

En hemsida är en viktig del av försäljningsstrategin för en framgångsrik studio. En hemsida ska göra det lätt för potentiella kunder att se prov på ditt arbete, lära dig mer om din bakgrund, se priser eller speciella kampanjer och utnämningar boka online. Hyr en erfaren webbdesigner för att skapa en webbplats för ditt företag, inte försöker spara pengar genom att ta itu jobbet på egen hand. Det är viktigt att göra ett gott första intryck på dem som är intresserade av att dra nytta av dina tjänster.

Övergångar är en nyckelkomponent i fotografi verksamheten. Om en kund är nöjd med de bilder du tar, han eller hon sannolikt kommer att rekommendera dina tjänster till alla som ser bilderna. Gör ditt bästa för att se varje kund är nöjd, och överväga att uppmuntra hänvisningar genom att erbjuda en rabatt på framtida ut order eller en fri sitter avgift som en belöning för att hjälpa dig att generera nya affärer.

Fotografer, som författare och andra kreatörer, föredrar ofta att fokusera mer på sitt arbete än de administrativa uppgifter om att driva ett företag. När du äger en studio, måste du ha en plan på plats för att föra noggranna anteckningar om utgifter och inkomster så att du kommer att kunna betala rätt skatt på lönen. Om du saknar kompetens att hantera denna uppgift själv, investeringar i tjänster av en erfaren revisor är ett smart drag.

När ditt företag växer, kommer du att upptäcka att det blir svårare att hantera allt på egen hand. Att anställa en assistent kan vara ett bra sätt att frigöra en del av din tid. Fotografi lärare från närliggande community college eller universitet stat kan vara bra resurser för att hitta begåvade ungdomar intresserade av att lära mer om vad som krävs för att driva en framgångsrik studio.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.