Hur kan jag undvika Distraktioner på jobbet?

Telefonen slutar aldrig ringer, det medarbetaren intill aldrig tystnar, och chefen slutar aldrig besöker din rörigt skrivbord. Om det här beskriver din arbetsmiljö, så kan du få problem med störningar. För många distraherande faktorer kan leda till en minskad produktivitet och en ökande känsla av frustration. Lyckligtvis finns det sätt att undvika distraktioner i arbetet, åtminstone de som hindrar dig från att arbeta på ditt bästa.

Ett sätt att undvika distraktioner är att ta en personlig inventering av alla befintliga fällor och faror du möter i en genomsnittlig dag. Börja med pendlar till arbetet. Är du anländer på jobbet i tid, eller är andra orsakar er att vara kroniskt sent? Finns det medarbetare eller arbetsgivare som står mellan dig och din arbetsplats, som är angeläget att kallprat? Har du ett antal röstmeddelanden eller e-postmeddelanden väntar omedelbara svar?

För att undvika distraktioner som uppstår innan du börjar ditt verkliga arbetet, kan du behöva justera din morgon schema. Om en bilpool arrangemang blir otillförlitlig, hitta ett annat sätt att pendla till arbetet. Att veta att du har kommit fram i tid kan skära ner på distraheras av rusa genom ditt före arbetsrutin.

När du har kommit i arbetet, hålla sig i rörelse avsiktligt till ditt skrivbord. Om folk vill ha en konversation, be dem att gå med dig. Undvik ögonkontakt med särskilt pratsam medarbetare. Du kan fortfarande vara artig utan att bli distraherad av vattenkylare gänget.

Ett annat sätt att undvika distraktioner i arbetet är att sätta gränser med familj och vänner. Personliga samtal och e-post kan bli väldigt störande eftersom arbetsdagen fortskrider. När det är möjligt, informera din make /maka, barn, föräldrar och bästa vänner som ditt företag frowns på alltför många personliga samtal. Denna politik kan bara existerar i ditt upptagen åtanke, men det kommer att bidra till att minska antalet utanför distraktioner under arbetstid. Självklart kan din familj och dina vänner behöver kontakta dig i nödfall, men definitionen av "akut inte nödvändigtvis uppfyller dina kriterier. Gör dina utgående samtal i samband med schemalagda raster eller din lunchrast.

Vissa arbetstagare undvika distraktioner genom att inrätta liknande gränser bland medarbetarna. Du kanske måste tala om att arbeta vänner att inte avbryta er mellan klockan 9: er och klockan 11 till exempel, eftersom du är på en kort tid. Om du fortfarande är artig men konsekvent borde de flesta medarbetare får så småningom idén. För att undvika distraktioner som casual samtal är det viktigt att du inte en distraktion för andra själv. Spara dina egna samtal för tider när du är klart borta från din arbetsplats.

I en modern arbetsmiljö, kan du använda teknik för att undvika störningar. Om du har möjlighet röstbrevlåda, låt telefonen ringa under högtrafikerade tider. För icke-vitala kommunikation ger våra kunder ett faxnummer eller e-postadress. Detta bör skära ner på antalet störande telefonsamtal du får hela dagen. Du måste fortfarande ta itu med dessa meddelanden, men du kan svara i din egen takt.

Många gånger är det bästa sättet att undvika distraktioner i arbetet är att ändra ditt eget fokus. Försök att ställa ut några störande bakgrundsljud, till exempel en skrällande högtalarsystem eller ljudet av maskiner. Så småningom kan du träna din hjärna för att ignorera mest ovidkommande ljud. Om jobbet kräver uppmärksamhet på detaljer, arbetet med att utveckla en typ av psykisk tunnelseende. En del arbete distraktioner är baserade på din egen nyfikenhet, så försök att anpassa en "varit där, sett att" attityd att stanna kvar på uppgiften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.