Hur kan jag identifiera bokföringsbrott?

bokföringsbrott uppstår när en anställd hos ett företag stjäl eller döljer pengar. De potentiella förövarna av denna typ av bedrägeri kan någon från redovisningen kontorist till Chief Financial Officer. Syftet med bedrägeri kan för personlig vinning, för att dölja verksamheten fel eller inkompetens. Det finns tre vanliga metoder för bokföringsbrott: leverantörsskulder, kundfordringar och dummy företag. Alla tre metoderna innebär att gärningsmannen att ta pengar från verksamheten.

Leverantörsskulder bedrägeri uppstår när folk stjäl pengar genom att utfärda betalningar för fiktiva verk. Dessa kontroller kan betalas ut till de befintliga, legitima leverantörer eller skal bildats enbart för att kontanter dessa kontroller. Processen för denna typ av bedrägeri är ganska enkelt.

Den falska fakturan är betald genom redovisningssystemet och en check behandlas. Arbetstagaren eller en co-inspirator kasserar kontrollen och tar pengarna. Håll utkik efter denna typ av bedrägeri genom att inspektera kontrollera register och jämföra betalningar till ursprungliga fakturor. Undersöka eventuella obekanta företagsnamn och fråga betalningen frekvens.

Kundfordringar bedrägeri inbegriper att ta emot kontanter betalningar från kunder och inte sätter in pengarna på företagets bankkonto. Istället är en kreditnota utfärdas till kundens konto, så att det inte finns några samling samtal till kunden. Denna metod för bedrägerier kan identifieras genom att se över kreditnotor utfärdats till kunder och som bekräftar orsaken till att de utfärdades. Denna typ av bedrägeri kan vara ganska komplicerat att spåra, eftersom det kan finnas flera kreditnotor till flera kunder för att dölja det belopp i kontanter stulna.

Bokslutsstatistik bedrägeri är vanligtvis på en mycket större skala än de första två typer av bedrägerier. Denna typ av bedrägeri är endast möjligt av medlemmar av högsta ledningen. Fiktiva företag skapas inom företaget och pengar flyttas runt genom en komplex serie av transaktioner.

Pengar betalas ut till dessa andra, närstående företag för påhittade arbete eller konsulttjänster. Ofta högsta ledningen eller deras familjemedlemmar egna dessa skal företag. Denna metod används för att ta bort mycket stora summor pengar under en längre tid. För att hitta denna typ av bedrägerier, kolla in på detaljerna bakom alla närstående företag som tar emot mellan företag överföringar.

Det finns flera revision programvaror tillgängliga för att hjälpa till att upptäcka bokföringsbrott. Det mest effektiva sättet att spåra bedrägerier är att flytta personal. Shift ansvar inom ekonomiavdelningen utan förvarning och uppmärksamma på förändringar i beteendet.

Att identifiera storskaliga bedrägerier, titta på personliga utgifter vanor och livsstil. Människor som begår bokföringsbrott ofta spenderar överdådigt, men undvik längre frånvaro från arbetet. De är defensiva när frågade om aktuella affärsmetoder. De är också mycket resistenta mot eventuella förändringar i ansvar att begränsa deras tillgång till kontanter eller check produktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.