Hur kan jag bli en Telecommuter?

bli en telecommuter har en bestämd vädjan om många människor som skall anmäla sig för arbete i kontorsbyggnader varje morgon. En telecommuter är en vanlig anställd, en oberoende leverantör eller en frilansare som jobbar från sitt hem minst en dag i veckan. Nästan alla av en telecommuter s arbetsuppgifter kan utföras på ett hemmakontor inställning, användning av elektronisk kommunikation som fax maskiner, datorer och modem för att koppla honom eller henne till arbetsgivaren. En telecommuter kan rapportera till en traditionell kontor för att delta i möten eller ta emot nya uppdrag, men de flesta av hans eller hennes tid går åt till att arbeta hemifrån. Inte alla jobb är anpassad för distansarbete, men det finns några sätt en traditionell kontorist kan bli åtminstone en deltid telecommuter.

Innan du kontaktar en arbetsgivare om möjligheten att bli en telecommuter, är det viktigt att ta en personlig inventering av fördelar och nackdelar. En telecommuter kanske inte behöver köra till ett kontor eller interagera med dussintals medarbetare i en frenetisk arbetsmiljö, men isolering är inte alltid lika förbättrad produktivitet. En idealisk telecommuter bör kunna arbeta med minimal övervakning och ha självdisciplin att ägna lika mycket tid till jobbet som en traditionell kontorsarbetare. Vissa arbetstagare får inte utföra lika bra utan direkt motivation en handledare eller i omedelbar feedback från medarbetare. Personliga arbete vanor är viktiga faktorer när de övergår från traditionella kontorsarbetare till telecommuter.

Många arbetsgivare inte kan anse att vissa positioner är förenlig med distansarbete, så en anställd kan ha att sätta idén som en klar fördel för företag. Att tillåta en anställd att distansjobba ännu en dag i månaden kan ses som ett positivt steg mot att bli en hel-eller deltid telecommuter. Det utrymme som idag upptas av en traditionell arbetsplats kan användas för andra ändamål om arbetstagaren har rätt att distansjobba. En anställd som behöver en lugn arbetsplats för att vara mer kreativ och produktiv kan också dra nytta av distansarbete. En arbetsgivare kan också utnyttja möjligheten att distansarbete som ett incitament för den mest effektiva arbetarna.

Starta ett hemmakontor kan kräva vissa investeringar i specialiserad utrustning för att utföra arbetet, men många arbetsgivare är överens om att tillhandahålla sådana utrustning i utbyte mot ökad produktivitet. En del rutinarbete kan också göras på befintliga hem datorutrustning och sedan laddas upp elektroniskt till kontoret. En anställd som vill bli en telecommuter bör kunna bevisa samma mängd och kvalitet i arbetet kan utföras på distans från en särskild hem kontor. En del arbetsgivare kan vara oroliga att ett telecommuter är inte alltid tillgängliga för interna möten och samarbetsprojekt med medarbetare. En telecommuter kan bli "utanför systemet" på företagets inre arbete eller kommande projekt. Distansarbetare måste visa en vilja att göra enstaka pendlar till det traditionella kontoret för viktiga ansikte mot ansikte möten.

Inte alla funktioner är idealisk med distansarbete, så en anställd som vill jobba hemifrån bör vara beredda att hantera vissa oförutsedda problem under övergången. Det är också viktigt för en telecommuter att hitta en fungerande balans mellan personliga och yrkesmässiga skyldigheter, då hans eller hennes arbetsplats idag ligger i hans eller hennes hem utrymme. Många distansarbetare med familjer hamnar ofta arbetar mer flexibel arbetstid hemma än vad de skulle på ett traditionellt kontor. Så länge arbetsgivaren är bekväm med telecommuter produktivitet och tillgänglighet, men det bör inte vara större konflikter mellan personliga och professionella ansvar.

En del anställda som får distansarbetare kan hitta de föredrar den traditionella kontorsmiljö den relativa isoleringen av att arbeta hemifrån. Andra tycker att det är lättare att arbeta hemifrån utan trycket av en klocka, regelbundet pendlar i tung trafik eller en strikt klädkod. Vissa kan missa det sociala samspelet med medarbetare, men andra kan njuta av att arbeta i en miljö fri från kontoret politiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.