Hur hittar jag Nuvarande Bolåneräntor?

En inteckning är helt enkelt handla om att ge ett intresse för en fastighet till en långivare, vanligtvis en bank, som säkerhet för ett lån. Människor använder ofta en inteckning när de först köpa ett hus, så att de bara behöver ha en liten del av den totala kostnaden på sidan. Banken har då rätt till egendom bör de standard på sina lån, och låntagaren har möjlighet att så småningom betala av sina skulder och äger sina hus fullt. Människor kan också använda en inteckning när de har redan köpt ett hus, som ett sätt att få tillgång till stora delar av pengar för saker som hemma förbättringar, kostnader företag eller utbildning.

Precis som alla lån är ränta på det lånade beloppet, så att långivaren gör en vinst under hela livstiden för lånet, och skyddar sig mot en procentandel av sina låntagare fullgörs på sina lån. Aktuella bolåneräntor är relativt låg i förhållande till historiska värden, om än inte lika låga som de har. Aktuella bolåneräntor också fluktuerar något, att kredit-landskapet, särskilt runt bostäder och mark, har skiftat ganska drastiskt under senare tid.

Det finns ett antal online-tjänster som kommer att ge up-to-date aktuella bolåneräntor, även om de kan variera från långivare till långivare, och beroende på kreditvärdighet av låntagare. Aktuella bolåneräntor också variera beroende på villkoren för lånet, inklusive längd och andra aspekter. Till exempel kan den genomsnittliga april på ett 30-årigt fast lån vara 5,38%, medan den genomsnittliga april på en 20-årig fast inteckning kan vara 5,60%, och den genomsnittliga april på en 15-årig fast inteckning kan vara 4,88%. På samma sätt kan en VA 30-årigt fast lån har en ränta på 5,99%, medan en VA 15 år fast kan ha en effektiv ränta på 6,28%. Hem eget kapital är ofta för kortare löptider, och kan ha ännu lägre aktuella bolåneräntor, med till exempel en 10-årig hem kapital lån med en ränta på 4. 99%.

Dessa siffror är ungefär lika med löpande bolåneräntor, och är ganska lite annorlunda än vad de tidigare har. Till exempel, i mars 1992 den genomsnittliga fasta 30-åriga hypotekslån hade en ränta på 8,85%, i mars 1994 den genomsnittliga fasta 30-åriga hypotekslån hade en ränta på 7,51%, i mars 1998 den genomsnittliga fasta 30-åriga hypotekslån hade en ränta på 7,08%, och i mars 2002 den genomsnittliga fasta 30-åriga hypotekslån hade en ränta på 7,18%. Som ni ser, aktuella bolåneräntor är extremt låga i ett historiskt sammanhang, med besparingar på upp till 2-3%.

De flesta banker kommer gärna ta en snabb titt på dina finanser och kredit värdering och ger dig en uppskattning av vad nuvarande bolåneräntor kommer att vara för dig. Din kredit värdering kommer att påverka den kurs som du får drastiskt. Till exempel, om du har höga kredit, med en poäng mer än 760, kan du förvänta dig en kurs i den nuvarande marknaden i 5% intervall, en poäng mellan 660 och 699 skulle landa dig mer i 6%, en poäng mellan 620 och 659 skulle landa dig i 7% intervallet mellan 580 och 619 i 8. 5% intervall, och en poäng mindre än 580 skulle ha betalar du mellan 9% och 11%.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.