Hur får jag ett verksamhetstillstånd?

steg i processen att få ett tillstånd att bedriva affärsverksamhet är ganska enkelt, men folk bör vara medvetna om att vissa typer av företag som omfattas av särskilda bestämmelser som kan kräva ytterligare licenser och tillstånd. Operativsystem utan vederbörligt tillstånd som kan utsätta ett företag ägare till allvarliga böter, vilket gör det lämpligt att höra regeringstjänstemän för att bekräfta att alla papper är i ordning. Informationen i denna artikel gäller specifikt till människor som vill få ett verksamhetstillstånd i USA, men mycket av det kan generaliseras till andra regioner i världen.

För folk som bor i städer, innebär det första steget att gå till stadshuset och få ordning på papperna att ansöka om ett verksamhetstillstånd från City Clerk. Människor som bor utanför en stad kommer att behöva ge in sina ansökningar med Länsstyrelsen, och i vissa fall både en stad och län licens krävs. I båda fallen kan Clerk ge information om ytterligare tillstånd som kan behövas för att få ett verksamhetstillstånd.

För att få ett tillstånd att bedriva affärsverksamhet, tillsammans med de ifyllda pappersarbete kommer sökanden måste lämna in en avgift och ytterligare styrkande handlingar. För människor som gör affärer under ett annat namn än sitt eget, kommer en fiktiv firma uttalande från länet krävas. Dessutom måste de sökande ett Employer Identification Number (EIN) från Internal Revenue Service. När ansökan har godkänts och ett företag licensen utfärdas, kommer företagets ägare behöver arkivera återkommande förnyelser och avgifter, vanligen en gång per år.

Några ytterligare tillstånd kan krävas för olika typer av affärsverksamhet. Människor som vill att debitera moms, såsom detaljhandlare, kommer att behöva en omsättningsskatt tillstånd. Säljarens tillstånd krävs för grossister. När plocka upp papper för att få ett tillstånd att bedriva affärsverksamhet, ska den sökande redogöra för vilka av verksamhet de börjar, och be om ytterligare tillstånd som kan krävas innan de kan öppna.

I några förhållanden kan det också vara nödvändigt att få ett tillstånd eller licens från staten. Läkare, jurister, entreprenörer, hårfrisörer och många andra yrkesgrupper måste licensieras av staten för att bedriva verksamhet, förutom att få näringstillstånd på City och länsnivå. Statssekreteraren kan ge information till människor som arbetar i yrken som regleras av staten, som regel, information om licensiering ingår i utbildningen för personer som planerar att arbeta i dessa branscher.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.