Hur blir jag en modedesigner?

arbeta som modedesigner kan verka glamoröst, speciellt när historier om banan visar för nästa säsong fyller i nyheterna, men det tar ett mycket hårt arbete och engagemang för att bli en modedesigner. Många människor misslyckas på vägen eller hitta att branschen inte är lämplig för dem, och det lönar sig att flytta in i en karriär inom mode långsamt, snarare än ett hål och ta reda på att det inte kommer fungera. En av de viktigaste saker att vara medveten om är att endast en liten andel av designers arbetar för de stora modehusen designade skapelser ses på banan, och de flesta designers arbetar för mindre företag och fokusera på produktion av nedre änden kläder, trots att deras arbete är lika viktigt.

Det finns två karriärvägar som någon kan ta för att bli en modedesigner. Den första börjar med utbildning i en konstskola, som ger den sökande med information om mode, industrin och historia mode. Förutom jordning studenter med utbildning, konst skolor erbjuder också praktik möjligheter, vilket kan skapa erfarenhet, och många hus design föredrar också att arbeta med människor som har konst grader. När en studerande akademiker, han eller hon kan börja söka arbete inom modebranschen för att få erfarenhet, vilket rekommenderas starkt innan den slår ut på ett eget med en butik eller mode linje.

Det andra alternativet är lärlingsutbildning, vilket är mer traditionell i några av de stora modehusen som de i Paris. I en lärlingsutbildning startar kandidat ut på nedre stegpinnar, och arbetar sin väg upp mot faktiskt designa bitar och samlingar. Detta ger den kandidat som vill bli modedesigner med ett stort djup erfarenhet i branschen, tillsammans med ovärderlig tillgång till personer som arbetar inom mode. Någon som vill bli modedesigner genom lärlingsutbildning får planera års arbete innan ett enda objekt visas i butiker eller på banan.

Att vara modedesigner handlar inte bara om att kunna utforma intressanta, vackra och funktionella kläder. Människor i modedesign också måste vara medvetna om trender i branschen, historien om mode, och den process som går till tillverkning av kläder i stor skala. Det är absolut nödvändigt att ha en mycket bra chef för verksamheten, och kompetens att marknaden samlingar och förmågor. En stor modedesigner kommer inte framåt utan exponering, och exponering kan vara svårt att få för människor som inte är bekant med verksamhet i mode.

Att bli en berömd modedesigner kräver en nästan mystisk kombination av faktorer: färdigheter, kommit in i rätt tidpunkt, en framsynt inställning om mode, möjligheterna att marknadsföra mycket bra, och anslutningar till människor som kan driva en samling eller namn i rampljuset. Det är bättre att börja med låga förväntningar och förståelse för att ett mycket hårt arbete är nödvändigt än att försöka bli en modedesigner och räknar med att hoppa direkt in i hjärtat av branschen. Mode, liksom många andra gamla företag, har en mycket hierarkisk struktur och en bestämd hackordning och politiskt system som kan vara svårt att navigera för den oerfarne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.