Hur beräknar jag räntekostnader?

Det är viktigt att beräkna räntekostnader vid beslut om längden på din inteckning sikt. Den procentuella andelen betalda räntor är nästan 95% under de första fem åren av ett 30-årigt hypotekslån. Med tiden andelen minskar, så att fler av betalningen tillämpas principen.

Den formel som används för att beräkna räntekostnader är en vanlig metod som används av alla finansiella institutioner och inkomstskatt avdelningen. Räntekostnader kallas också månatlig kompoundering intresse. Det finns en tvådelad metod för att identifiera hur mycket du har betalat i räntekostnader.

Det första steget när du ska beräkna räntekostnader är att bestämma den månatliga utbetalning som krävs för att betala av sina fordringar i ett visst antal betalningar. Formeln är M=P [i (1 + i) n] /[(1 + i) n-1] delat med 12. M är den månatliga betalningen, P är mängden av principiell natur eller det lånade beloppet och jag är den ränta dividerat med 12 och n är det totala antalet betalningar.

För att visa hur denna formel fungerar, använd följande värden. Inköpspriset för hemmet är $ 200. 000 amerikanska dollar (USD), med en sju procent ränta på ett 30-år.

I=0,07 /12=0,00583 och n=12 x 30=360

Beräkna (1 + i) n genom att ersätta 0,00583 för i och 360 för n. Svaret är 8,10.

M=P [(0,07) (8,10)] /[8,10 till 1] och dividera sedan med 12

M=$ 1. 330 SEK månatlig betalning.

För att hitta den totala räntekostnader som betalas för denna period, subtrahera de totala utbetalningarna för perioden från principen fordran. Detta belopp är räntan. (M xn)-P=($ 1. 330 x 360)-200. 000=278. 800. Det totala beloppet av ränta som betalats över längden på sikt är $ 278. 800 USD.

Det är viktigt att notera att denna beräkning används en månad kompoundering formel för att beräkna räntekostnader. Inteckningar som utfärdats i USA sammansatta på månadsbasis, men andra länder har olika lagstiftning kring detta. I Kanada och Storbritannien, är inteckning effektiv ränta halvårsvis.

Det finns tre sätt att minska mängden räntekostnader som du betalar: sänka räntan, förkorta den tid och öka frekvensen av dina betalningar. De flesta inteckningar tecknas för en viss tidsperiod vid en viss ränta. Den ränta som är tillgänglig är beroende på din kreditvärdighet, egendom värde och regeringen utlåningsräntan. När inteckning skall förnyas, förhandla fram en lägre ränta.

Korta tidsramen för hypotekslån genom att betala bort tidigt. Öka din månatliga betalningar. Skillnaden automatiskt går till din principen eller det lånade beloppet. En ökning med bara $ 100 USD per månad kan ta år dina lån.

Byta avbetalning till accelererad varannan vecka istället för varje månad lägger tre ytterligare inbetalningar till ditt inteckning utan att du märker. Dessa extra betalningar appliceras direkt på din inteckning. Med tiden kommer detta att minska din princip och betala dina lån snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.