Vilken information ska mitt CV innehålla?

En återuppta fyller en viktig uppgift i förmågan att få jobb. Även om man måste fylla i en jobbansökan och därmed upprepa en del information på ett CV, lämnar in en meritförteckning med ansökan ger ett större intryck av professionalism. När ingen platsansökan tillhandahålls, är en återuppta det bästa sättet att låta en potentiell arbetsgivare vet hur dina kunskaper, mål och erfarenhet kommer att passa in i hans eller hennes företag.

Åtminstone en återuppta behöver inkludera information om hur man når dig. Du bör omfatta högst upp på ditt cv, ditt namn, telefonnummer och en fysisk adress. En P. O. Box kan vara det sätt du får huvuddelen av din post, men en fysisk adress ger arbetsgivaren en större känsla att du tillhör det samhälle som du vill arbeta. Du bör också inkludera en e-postadress, och kanske en webbplats länk om det sätter arbetsgivaren i kontakt med professionell information om dig.

återuppta bör även innehålla en snabb sammanfattning av din utbildning och alla examina eller intyg du håll. Om du har en högskoleutbildning, med uppgift om en gymnasieexamen är onödig. Du bör inte heller lista medeltalet (GPA) om det inte är högre än en 3,0. Om du ännu inte har avslutat högskola eller gymnasium kan du ta med din förväntade gradering datum och en GPA om det är imponerande. Ditt CV bör även innehålla klasser tas som särskilt avser det område där du söker.

Du bör även ha en en av tre objektiva meningen jobb, vanligtvis direkt efter ditt namn och kontaktuppgifter. Till exempel om du söker jobb i förlagsbranschen, ett jobb mål kan vara något i stil med följande: "Syfte: Att söka uppfyller sysselsättningen inom förlagsbranschen i en intrade nivå läge. "

Några återupptas också innehålla information om din personlighet typ. Med fler och fler företag som anställer styrkor bedömningar eller känslomässiga tester kvoten, kanske du vill lista några punktlista styrkor. Till exempel om du är en analytisk, självsäkra, oberoende, och målinriktad person, kan dessa anges. Du kan testa dessa styrkor dig med böcker som Nu Upptäck dina styrkor . Career center kan också erbjuda personlighet test.

återuppta bör också innehålla alla relevanta arbetslivserfarenhet. Om du är ny på arbetsmarknaden, lista klasser och insatser volontär. Om du har arbetat under lång tid, listan relevant arbetslivserfarenhet bara. Normalt behöver du inte gå tillbaka mer än 10 år i en lång jobb historia, om ett jobb du arbetat innan dess gav dig färdigheter som kan vara till nytta för din nya arbetsgivare.

Med varje jobb på CV, kanske du vill ta med några kulor av de typer av arbete du gjorde på jobbet. Endast omfatta dessa saker är mest relevanta för en ny arbetsgivare, och inte spendera massor av ord på att beskriva ditt jobb. Om du vill betona vissa aspekter av ditt jobb, spara denna för ett personligt brev till arbetsgivaren.

Sedan den perfekta återuppta inte överstiger en sida i längd, bör en inte omfatta hänvisningar om inte särskilt ombedd att göra det. Istället tillstånd vid botten av återuppta att hänvisningar kan lämnas på begäran. Även i denna värld för identitetsstöld, ingår inte ditt personnummer eller körkortsnummer på ett CV. Du bör också lämna ut ditt födelsedatum, och all annan information som skulle kunna bli stulen. När du har fått anställning, kan du lämna dessa uppgifter till arbetsgivaren. En återuppta kan dock hamna i händerna på många människor, särskilt om du ansöker om ett stort antal arbetstillfällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.