Vilka olika typer av vägtullar?

En vägtull är där avgifterna betalas i utbyte mot tillgång längs en viss rutt. Detta betalas förbindelse kan vara en sträcka på motorväg eller en bro. I många fall vägavgifter är inte lika för alla. De är fast beslutna baserat på den typ av fordon som måste passera.

Det finns flera orsaker till att vägtullar väcks. Det vissa fall är det gjort för att avskaffa trängseln på en rutt. För pendlare kan vägavgifter bli en betydande kostnad. När vägarna är trångt och vägavgifter tas ut vid vägar som en gång var fri, ett visst antal personer ofta är motiverade att använda alternativa rutter eller bilpool. Dessa avgifter även kan tas ut på nya vägar för att förhindra risken att de blir överbelastade.

vägavgifter får införas när det är uppenbart att nya linjer kommer att gynna förare men när pengarna för att slutföra dessa projekt är inte tillgänglig. En stat, lokala eller den federala regeringen kan täcka kostnaderna för byggande på detta sätt. I vissa fall är vägavgifter endast bedömas för en viss period. Om en bro behöver större reparation, kan det finnas en plan som beskrivs som sysselsätter resurserna för de som använder bron för att hjälpa till att betala för arbetet.

Det är också möjligt att vägavgifter samlas in eftersom en väg eller bro är privat. De flesta större vägar är statligt ägda. Det finns dock vägar och broar som inte ägs eller upprätthålls av regeringen. Att låta allmänheten få tillgång till dem utan att betala kan visa sig vara en tung ekonomisk börda om avgifterna inte tas ut.

När vägavgifter samlas in, de varierar vanligen på fordonstypen. Många av dessa avgifter baseras på antal axlar fordonet har. Mer axlar innebär oftast högre kostnader. Detta innebär att motorcyklar tenderar att betala de billigaste vägavgifter och traktorer inhalning flera släpvagnar tenderar att betala de högsta avgifterna.

De flesta vägtullar inte acceptera krediter kort. Många accepterar kontanter, elektronisk betalning, eller båda. När kontanter godkänns finns ofta arbetstagare i betalstationerna som hanterar dessa transaktioner. Ibland finns det bara mynt diskar där förarna kasta mynt i en apparat som räknar pengar och låter dem inträde.

Elektroniskt betala vägavgifter är ett sätt att bekvämlighet. Detta innebär vanligtvis knutna en elektronisk anordning på fordonet, som är kopplat till ett förbetalt konto. Denna enhet kan föraren betala en klumpsumma i förskott. När de närmar sig en vägtullen finns särskilda körfält är avsedd för dem där deras enheter identifieras skall lämpliga avgifter dras från deras konton, och de får tillträde till avgiftsbelagda sträckan. Detta inträffar oftast utan att fordonen behöver stanna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.