Vilka är fördelarna med arbetsdelning?

en uppdelning av arbetet är traditionellt en metod för att dela arbetet mellan två eller flera personer. Det ger dem tillsammans för att göra arbetet i en person. Detta arrangemang är oftast används när en arbetstagare har åtaganden på hemmaplan som gör det svårt för honom eller henne att arbeta en full schema. Uppdelning av arbetet kan också användas när ett företag måste skära ned kostnader. Arbetsdelning skär ned på de timmar som en arbetstagare betalas för. Detta arrangemang skiljer sig från den traditionella ordningen uppdelning av arbetet, men har sina egna fördelar.

En av de största fördelarna med traditionell arbetsdelning är att såväl arbetstagare som arbetar får behålla sina jobb och fortsätta tjäna inkomst, trots behovet av att arbeta färre timmar. Detta är vanligen fallet med nya föräldrar som behöver extra tid hemma att ta hand om sitt barn utan att ge upp alla sina inkomster. När barnet blir äldre, eller som krav på arbetstagarens tiden minskar, kan arbetstagaren välja att återuppta normal arbetstid.

uppdelning av arbetet är mycket enklare än att lämna arbetskraften i flera månader till några år , och sedan behöva hitta ett nytt arbete när de är färdiga för ett heltidsarbete schema. Arbetstagare kan återuppta sin karriär utan att komma efter.

Det finns fördelar för arbetsgivarna också. De får behålla utbildad personal, vilket eliminerar behovet av att anställa och utbilda ersättningar för arbetstagare som behöver arbeta färre timmar. Genom att vara flexibel med arbetsdelning, anställda är mer sannolikt att förbli lojala mot företaget, genom att arbeta där under en längre tid. Detta också fördelar arbetsgivare, genom att låta dem hålla en högutbildad och lojala medarbetare.

arbetsdelning kan även erbjuda ett sätt för ett företag att skära ner på kostnaderna utan varslar alla anställda. Fördelarna med detta program är att de anställda inte förlorar sina jobb, och företaget förlorar inte en utbildad arbetskraft på grund av tillfälliga ekonomiska problem. I vissa stater får arbetslöshetsersättning även att anordnas för att täcka en stor del av den lön som de anställda kommer att förlora. En del företag kommer även fortsätta att betala de medicinska fördelarna för arbetstagare, vilket är en annan fördel i programmet.

Fördelarna med detta arbete delar program är betydande. Snarare än att förlora alla sina löner och förmåner, inklusive sjukförsäkring och arbetstagare erbjuds istället en begränsad schema, arbetar 20 och 40 procent färre timmar. Även arbetstagarna kommer att göra mindre pengar, även i medlemsstater som erbjuder en procentandel av arbetslöshetsersättning, kommer de flesta arbetstagare fortfarande göra tillräckligt med pengar för att stödja deras familjer. Fördelarna till staten, även när utbetalning partiella förmåner, är också betydande. Till skillnad betalar full arbetslöshet om arbetstagare sägs upp, betalar staten endast en procent av arbetstagarens ursprungliga lön, kan spara staten miljontals dollar i tider av ekonomisk nedgång och återhämtning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.