Vilka är fördelarna med Distansarbete?

För tusentals människor runt om i världen, börjar arbetet veckan och slutar inne i sina egna hem. Dessa arbetstagare har upptäckt fördelarna med distansarbete, ett verk-at-home överenskommelse mellan arbetsgivare och arbetstagare. Distansarbetare har ofta samma ansvar och arbetsbelastning som sina kontor motsvarigheter, men de kan utföra sina arbetsuppgifter utan en daglig pendla till en central plats. Inte alla yrken passar för distansarbete, men verkligheten är oftast ses som en win-win-situation för både arbetsgivare och arbetstagare.

Några av fördelarna med distansarbete är ekonomiska och miljömässig natur. En distansarbete arbetstagare behöver inte använda en gaseldade fordon för att nå hans eller hennes arbetsplats. Det finns ingen särskild klädsel för de flesta distansarbetare, varför det inte finns behov av dyr kemtvätt av verksamhet klädsel. Istället för att spendera stora summor pengar på restaurangmat, distansarbetare fritt att förbereda mer ekonomiskt måltider hemma. Distansarbetare kan också samordna sin arbetstid med tider familj måltid.

Andra fördelar med distansarbete är mer social karaktär. Distansarbete arbetstagare kan ha möjlighet att samordna sina arbetstider med makar som arbetar andra skift. Förvärvsarbetande föräldrar kan ge sina egna dagvård tjänster, vilket är ett betydande besparingar framför kommersiella daghem arvoden. Distansarbete föräldrar är ofta tillgängliga för medicinska nödsituationer eller andra behov. Arbete i hemmet kan också arbetare att göra personliga möten med färre schemakrockar. Arbetstimmar missat under förmiddagen kan ofta hämtas in under kvällen, till exempel.

Många arbetar-at-home anställda upptäcka ännu fler fördelar med distansarbete över tiden. Arbetare som behöver en störningsfri miljö kan undvika den hektiska atmosfären i en typisk centralt kontor. Cheferna är mindre sannolikt att skapa hårt arbete för distansarbetare som förblir out-of-sight. Distansarbetare kan ha att göra enstaka resor till bolaget för konferenser eller läggning, men de är inte skyldiga att närvara tidskrävande dagliga möten. En av de största sociologiska fördelarna med distansarbete är att undvika många av de interpersonella riskerna med en traditionell kontorsmiljö, såsom kontor politik, moral-skadande skvaller eller distraherande medarbetare.

Även om det finns vissa tydliga nackdelar med distansarbete, såsom social isolering eller risk för förhalning, många at-home arbetstagare finner att fördelarna med distansarbete vida uppväger dessa nackdelar. Enkelt att ha förmågan att sova i slutet och arbeta i en pyjamas kan belöning nog för distansarbetare, som författaren till denna mycket artikel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.