Vilka är de olika E-handel tjänster?

E-handel tjänster är så olika och många som tjänster som erbjuds i vanliga detaljhandeln tegel och murbruk butiker. Önskemål och behov av konsumenterna är de viktigaste områdena för båda typerna av handel, lyckliga konsumenter leder till höga omsättning och högre vinst. E-handel tjänster omfattar kundernas alternativ för betalning och leverans samt alternativ handlare för företagsledning och marknadsföring.

För kundens bekvämlighet, e-handel betalning val innehåller ofta fler alternativ än offline inköp. Förutom check, postanvisning, kreditkort och betalkort, e-handel webbplatser acceptera ofta överföringar av medel från online betalningssystem. Dessa system ger konsumenterna ett online-konto som säkert tar emot inlåning och möjliggör snabb, säker och enkel betalning behandling för att köpa varor och tjänster online. Avgifterna för transaktioner är vanligtvis liten eller gratis för konsumenten. Online betalningssystem kan erbjuda gratis behandling, eftersom de drar nytta av andra tjänster som tillhandahålls på deras webbplatser eller genom service och länkar produkt.

Ett annat betalningsalternativ svårtillgängliga vanliga butiker är anstånd med betalningen. E-handel tjänster ger ibland ett köp nu, betala senare alternativ för en liten avgift. Köparen samtycker till betalningsvillkor och ger ett kredit-eller bankkort nummer eller bankkonto för säljaren att få tillgång till vid ett senare tillfälle.

Att ge en känsla av trygghet och vinna kundernas förtroende, de flesta e-handelswebbplatser säkerställa skydd av kundernas personliga information såsom kreditkortsnummer och bankkontonummer, personnummer, adresser och telefonnummer. Andra företag att tillhandahålla dessa tjänster genom kryptering av känslig information. Denna kodning hjälper till att förhindra identitetsstöld och intrång i privatlivet.

Förutom att säkra betalningsalternativ, återförsäljare erbjuder regelbundet andra alternativ för e-handel service att vädja till sina kunder. Enkel navigering på webbplatsen är ofta kundernas högsta prioritet, följt av att kunna ändra sig under köpprocessen. E-handel kan också ge en klick alternativ för att ändra för mängder, storlekar, färger och stilar, samt undersöka och ändra leveransalternativ.

Handlaren kan också välja e-handel tjänster för att utvärdera en webbplats framsteg och problem, och införliva lösningar eller uppgradera konsumenternas valmöjligheter. Dessa omfattar inventering spårning, korsförsäljning ikoner och länkar, ordning och anmälningar leverans för kunder, och automatiska meddelanden att följa upp med kunder för att mäta deras tillfredsställelse och föreslå ytterligare produkter eller tjänster. Avancerade funktioner ofta innehålla en sökfunktion för att hitta specifika poster i en webbplats och länkar till pris /namn märke jämförelse webbplatser. Dessa alternativ är ofta erbjuds som en del av kundvagnen programvara som används av handelsflottan eller webmaster för att göra webbplatsen en livskraftig detaljhandel enhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.