Vad menas med Business Casual klänning?

Många företag har inlett en verksamhet ledig klädsel, och inbjudningar till företag funktioner föreslås ofta att gästerna ska bära "business casual" kläder. Dock är termen något oklar, och ibland leder till omfattande förvirring. Det är helt klart annorlunda än rörelsen formellt, vilket tyder på en skräddarsydd kostym och slips, men bör inte förväxlas med fritidskläder som jeans och t-shirts heller. En allmän tumregel för företag casual är att den enskilde prydligt bör klädd, väl förberedda och professionella. Om du någonsin oklart på företagets policy om företagande ledig klädsel, be att få se en klädsel eller prata med en arbetsledare om godtagbar kontor slitage.

För både män och kvinnor bör kläder ha en bra passform. Kläder bör inte vara för hårt eller löst, och ska inte avslöja urringning, magar, sänka ryggen, skinkor eller kala anklar. Mindre skräddarsy kan behövas för att säkerställa en smidig passform för näringslivet fritidskläder, men är väl värt det att hålla byrå ser professionell. Dessutom bör kläder pressas och i gott skick, vilket innebär att den inte har några bleknar, hål, eller hängande trådar och är också skrynkelfri.

byxor som khakis är acceptabla, liksom byxor tillverkade av bomull, microfiber, och sommaren vikt ull. Jeans och stickor bör undvikas. För kvinnor, kjolar alla skulle falla, åtminstone till knäet, och bör inte avslöja låren när du sitter. Små slitsar för att underlätta gå bekvämt i långa kjolar är acceptabla, men bör inte utformas för att avslöja benet. I samtliga fall bör underkläder såsom halka, undershirts, behåar och underkläder inte synas.

Toppar som knapp-down bomull och collared pikétröjor är acceptabla verksamhet fritidskläder för båda könen, medan kvinnor kan också bära tröjor. T-shirts och kläder med logotyper är vanligtvis inte anses lämpligt för kontoret, om inte skjortan är märkt med företagets namn. Tanktak och cut-off skjortor bör undvikas, och kortärmad skjorta bör endast användas när det är varmt eller mer avslappnade och kontorsmiljöer. En sport päls i dämpade färger kan användas för en något mer dressat företag casual look.

Tillbehör som diskreta smycken är tillåtna, och kvinnor kan naturligtvis bära scarfar, slang om de bär korta kjolar , och diskret makeup. Många män och kvinnor föredrar att bära banden med näringslivet ledig klädsel, som en slips alltid kan tas bort om det verkar alltför formell för situationen. Om ett är slitet, bör det göras från läder och skor bör också göras av läder, med låg klack för kvinnor. Mönster och tryck för företagen ledig klädsel bör vara dämpad om de är slitna alls, subtila ränder är godtagbara, medan levande tropiska mönster är det inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.