Vad innebär det att vara trimmas för ett jobb?

Det finns mycket värre öden i näringslivet än att trimmas för ett jobb. Generellt sett, när en yngre styrelseledamöter eller en arvtagare till familjeföretaget visar stor potential för framtida befordran, han eller hon får vidtas under vingen av en chef och ges särskild uppmärksamhet. Någon som är lyckliga nog att vara trimmas för ett jobb vanligtvis förstår nivån på företagets lojalitet och åratal av hängiven service ställning kommer att kräva. Om talesättet "Många är kallade, men få är utvalda", är sant, då någon som håller på att trimmas för ett arbete definitivt har valts. Detta är inte en affärsförbindelse att ta lätt på, liknande det sempai /kosai bildas mellan äldre och yngre chefer i japansk företagskultur.

Någon som håller på att trimmas för ett jobb är ofta för att lära sig verksamheten från grunden, med början i nybörjar positioner och slutar på den verkställande kontor. Detta skiljer sig markant från det vanliga bruket att anställa en person för en specifik position beroende på skicklighet eller erfarenhet. En person att trimmas för en ledande ställning får inte en förutsättning kompetens för vissa positioner, men han eller hon förväntas lära sig vad som krävs för att utföra jobbet på heltid. Många familjeföretag tror starkt på att arvingarna skall veta hur det är att arbeta i fabriken eller till huvudkontoret skåpen. Förhoppningen är att den person som trimmas för ett tillsyns-eller ledande ställning skulle utveckla en viss empati för sina framtida medarbetare genom att uppleva sina jobb i första hand.

En person på att trimmas för ett jobb ofta tillbringar många timmar observera nuvarande befattningshavaren dagliga rutin, liksom begäran om specifika frågor om jobb arbetsuppgifter och förväntningar. Preparering process för en hög nivå ledande ställning eller övre ledande utnämning är vanligen i år, inte månader. En ledande befattningshavare kan besluta att inte gå i pension eller byta karriär tills han eller hon är nöjd ett ordentligt preparerade ersättare har hittats. Även efter de nya verkställande eller chefen har tagit sin nya uppgifter är det inte ovanligt att andra ledande befattningshavare för att upprätthålla inofficiella tillsynsuppgift och till dess att tränas kandidaten har en möjlighet att bevisa sin kompetens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.